Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home AGENDA O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία Συντάγματος (18/10)
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία Συντάγματος (18/10)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, διοργανώνει μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 09:00-13:00 στην Πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό θέμα “Φροντίζουμε για την Υγεία, στην Τρίτη Ηλικία”.

Η δράση διοργανώνεται από την Υπηρεσία “Νοσηλεία στο Σπίτι” του  Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. Κατά τη διάρκειά της,η ομάδα υγείας της Υπηρεσίας με ιατρό, νοσηλευτές και  φυσικοθεραπευτές, θα ενημερώνει το κοινό για τη βελτίωση της σωματικής και συναισθηματικής υγείας των ατόμων τρίτης ηλικίας, καθώς η τρίτη φάση του κύκλου της ζωής του ανθρώπου, αν και  αποτελεί μία φυσιολογική κατάσταση, χαρακτηρίζεται από εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και υποστήριξη, καθώς τροποποιούνται οι ανάγκες  και αυξάνεται η ευαλωτότητα. Παράλληλα, θα διαμοιραστεί ενημερωτικό υλικό του Ε.Ε.Σ. στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρωτοπόρος στα προγράμματα για την κοινότητα με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού,διαθέτει από το 1985, την  Υπηρεσία  «Νοσηλεία στο Σπίτι» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Η διεπιστημονική ομάδα του Ε.Ε.Σ  με ιατρό, νοσηλεύτριες και φυσικοθεραπευτές, παρέχει  στον οικείο  χώρο του ατόμου, δωρεάν εξατομικευμένη φροντίδα υγείας, συστηματική φυσιοθεραπευτική υποστήριξη αποκατάστασης σε άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας, ενώ διασυνδέει το άτομο και την οικογένεια-αναλόγως των αναγκών-με άλλες διαθέσιμες  υπηρεσίες στην κοινότητα ( «Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Ε.Ε.Σ.», «Βοήθεια στο Σπίτι» του ΕΕΣ, «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων Αττικής ή/και Περιφέρειας ).  Διαβάστε περισσότερα για τη δράση και το έργο της Υπηρεσίας «Νοσηλεία στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ. εδώ: http://www.redcross.gr/default.asp?pid=10&la=1

Related Articles

ΧΡΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ “ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ”

Σας προσκαλούμε με χαρά, μικρούς και μεγάλους, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, την...

ΑΙΓΙΗΣ: Διαδικτυακή ξενάγηση στη Νεμέα με την ΛΕΝΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ

Βιβλιοπωλείο Αιγηίς Δηλώστε συμμετοχή για να σας στείλουμε το σύνδεσμο  να παρακολουθήσετε...

ΟΛΠ: Ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά-Προοπτικές και Προκλήσεις

Πρόσκληση Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) σας προσκαλεί στην Ημερίδα...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αποτυπώματα βίας…πως να τα εξαλείψουμε

Πολύμορφη | Αποτυπώματα βίας…πως να τα εξαλείψουμε | Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πειραιά |...