Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ SAFE LANES : Ο εξειδικευμένος σύμβουλος κάθε ναυτιλιακής σε όλα τα είδη των επιθεωρήσεων
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

SAFE LANES : Ο εξειδικευμένος σύμβουλος κάθε ναυτιλιακής σε όλα τα είδη των επιθεωρήσεων

Η εταιρία SAFELANES εξειδικεύεται στον τομέα της ασφάλειας των πλοίων, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ναυτιλιακές εταιρίες, οργανώνοντας υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα στελέχη τους, προετοιμάζοντας τα πληρώματα και τα πλοία για όλων των ειδών επιθεωρήσεις (PSCs, OCIMF, RIGHTSHIP, κλπ) και προτείνοντας λύσεις σε θέματα ασφαλείας και ομαλής λειτουργίας,αξιοποιώντας σύγχρονα λογισμικά συστήματα.

Το όραμά της είναι η δημιουργία ενός  ολοκληρωμένου συστήματος μεθοδολογίας υψηλής συνέργειας, που να δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να διαχειρίζονται τα πλοία τους με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Έχοντας κατανοήσει και προσδιορίσει με επάρκεια τις ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, επενδύει στην έρευνα και στην καινοτομία. Παράλληλα, μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών της προγραμμάτων βελτιώνει τις γνώσεις των στελεχών των ναυτιλιακών επιχειρήσεων σ’ ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, ενημερώνοντάς τα για τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτά και ωθώντας τα να υιοθετήσουντην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών.

Ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο τριών βημάτων κατά την εκτέλεση των εργασιών της, η SAFELANES προσαρμόζει τις υπηρεσίες της έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών τους. Αρχικά,  οι ναυτιλιακές εταιρίες καλούνται να απαντήσουν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο ερωτηματολόγιο. Οι απαντήσεις τους αναλύονται προκειμένου να εντοπιστούν οι ανάγκες τους και στη συνέχεια τα στελέχη της  SAFELANES τους προτείνουν λύσεις προσαρμοσμένες  ακριβώς στα δεδομένα της επιχείρησης τους.

Στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών η SAFELANES πραγματοποιεί ελέγχους, εκτιμήσεις, επιθεωρήσεις και έρευνες συγκεκριμένων περιστατικών.Στη διάρκεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων παρέχει γνώσεις πάνω συστήματα ασφαλούς διαχείρισης, εκτίμηση  επικινδυνότητας, που οφείλεται  στον ανθρώπινο παράγοντα και τέλος την προβλεπόμενη εκπαίδευση για το προσωπικό των γραφείων και των πλοίων, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Όλα τα παραπάνω κατατείνουν στη μεγιστοποίηση της ασφαλούς διαχείρισης των πλοίων και στην αποτελεσματική εκμετάλλευσή τους καθώς επίσης και στην διαρκή εκπαίδευση των στελεχών πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας.  Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της συγκαταλέγονται έλεγχοι: πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο (NavigationAssessment&Audit), απομακρυσμένης πλοήγησης (RemoteNavigationalAssessment&Audit) ,  έλεγχοι φορτίου, πρόσδεσης, μηχανοστασίου, (Cargo, Mooring, EngineeringAudits).

Πραγματοποιεί επίσης  ελέγχους περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, ενεργειακούς ελέγχους και ελέγχους κυβερνοασφάλειας καθώς και αξιολόγηση πλοήγησης εντός λιμένα (from PilotStation to Berth) και εφαρμογής ECDIS. Διενεργεί αναλύσεις VDR, επιθεωρήσεις πριν από τη ναύλωση,  επιθεωρήσεις ασφάλειας και ποιότητας πλοίων, έρευνες κατάστασης πλοίων και προαγοράς πλοίων, έρευνες καυσίμων, διερευνήσεις συμβάντων τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ αποστάσεως (IncidentInvestigations).

Παρέχει επίσης SafetyManagementSystem και IntegratedManagementSystem, προχωρημένου επιπέδου και προσαρμοσμένα τόσο στον εκάστοτε πελάτη όσο και στις ανάγκες της αγοράς και άλλων δρώντων (π.χ. OilMajors). Μέσω της έγκυρης επιστημονικής μεθοδολογίας που χρησιμοποιεί, εγγυάται την εξάλειψη παγίδων και σφαλμάτων και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα του κλάδου και τις βέλτιστες πρακτικές.

Τέλος, αναπτύσσει απλοποιημένα συστήματα διαχείρισης ασφαλείας βασισμένα στο TankerManagementandSelf-Assessment (TMSA), στο DatabaseManagementSystem (DBMS) αλλά και σε κάθε κανονιστικό πλαίσιο ενδιαφέροντος.

Μιλώντας στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο capt. VijayBistDirector – BusinessDevelopment&Operations της εταιρίας, αναφέρθηκε στις σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει η  SAFELANES για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το βραβείο των Lloyd’sListAsiaPasificAwards του 2019 αλλά και η διάκριση με το IndianAchivmentsAward του 2022.

Με τη σειρά του ο   RachitJain, Founder&ManagingDirector της  SAFELANES, αναφέρθηκε  στη μακροχρόνια συνεργασία του με τις μεγαλύτερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες και στις στενές σχέσεις τους που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Μίλησε επίσης για την πρόθεση του να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της αγοράς με συνεχή παρακολούθηση των διεθνών κανονισμών και των βέλτιστων πρακτικών.

Related Articles

DANAOS: Transforming Construction with ProjectVIEW ERP

Experience DANAOS ProjectVIEW ERP: Redefining Excellence, Obliterating Competition Unrivaled Integration While other...

ΤOTOTHEO is hiring

Our team is growing, and we’re searching for talented and passionate individuals....

Επικαιρότητα 1ης Μαΐου

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο ο Ν.Δένδιας ΠΟΛΙΤΙΚΑ Στον Άρειο Πάγο...

Στη Θλίψη του άλλου, να βάζεις πλάτη

Του Σπύρου Χαριτάτου Στα μάτια του άλλου κοιτάζεις τον καθρέπτη σου, βλέπεις...