Τρίτη , 26 Μάιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η Attica Group ανακοινώνει την απόκτηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού –ταχύπλοου πλοίου HIGHSPEED 3
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Attica Group ανακοινώνει την απόκτηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού –ταχύπλοου πλοίου HIGHSPEED 3

Η Attica Group ανακοινώνει την απόκτηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού –ταχύπλοου πλοίου HIGHSPEED 3, το οποίο αποκτήθηκε σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό που διεξήχθη στο Αλγεθίρας της Ισπανίας από την 100% θυγατρική της εταιρία HELLENIC SEAWAYS. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκτελεστούν εργασίες ανανέωσης και αναβάθμισης του πλοίου ώστε να ενταχθεί και να ενισχύσει τον στόλο των ταχυπλόων της Attica Group.

ΝΗΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ- ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟΥ -ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΛΟΙΟΥ HIGHSPEED 3

Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών («Attica Group») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την απόκτηση και εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού – ταχύπλοου (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) πλοίου HIGHSPEED 3 (πρώην BORAQ), το οποίο αποκτήθηκε σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό που διεξήχθη στο Αλγεθίρας της Ισπανίας από την 100% θυγατρική της εταιρία HELLENIC SEAWAYS («HSW»), έναντι συνολικού τιμήματος ποσού Ευρώ 2.410.000,00.

Το πλοίο είναι τύπου High Speed, ναυπηγήθηκε το έτος 2000 στο ναυπηγείο Austal της Αυστραλίας, για λογαριασμό της HSW φέροντας το όνομα HIGHSPEED 3, με μεγίστη ταχύτητα 34 κόμβους, βύθισμα 2,6 μέτρα, ολικό μήκος 72 μέτρα και πλάτος 17,5 μέτρα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκτελεστούν εργασίες ανανέωσης και αναβάθμισης των μηχανικών και ξενοδοχειακών μερών το πλοίου, ώστε να ανταποκρίνεται στα υψηλά επίπεδα ποιότητας λειτουργίας της Attica Group, ύστερα από τις οποίες το HIGHSPEED 3, θα ενισχύσει το στόλο ταχυπλόων της Attica Group και θα ενδυναμώσει την παρουσία της στις γραμμές που εξυπηρετεί.

Related Articles

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΕΛΛΗΣ (CARREL) συμμετείχε στο BLUE STRATEGY SUMMIT 2026

Στο BLUE STRATEGY  SUMMIT 2026 που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Ναυπηγείων...

ΥΝΑΝΠ: “e – Ναυλοσύμφωνο”: Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας

“e – Ναυλοσύμφωνο”: Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, 14...

NL 399/26 |LISCR – Concentrated Inspection Campaign (CIC) on MLC – Seafarer Employment Agreements and Wage Compliance

  Refers to: Ship-owners, Operators, Masters and Managers of PHRS certified vessels...

Xclusiv Shipbrokers: Dry bulk market experiences strong cargo volume growth

According to the latest market commentary by Xclusiv Shipbrokers, the dry bulk...