Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home AGENDA «Διάβαση» πολιτισμού και εκπαίδευσης η σύμπραξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ίδρυμα Ευγενίδου
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

«Διάβαση» πολιτισμού και εκπαίδευσης η σύμπραξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ίδρυμα Ευγενίδου

Η συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Ίδρυμα  Ευγενίδου εγκαινιάζεται με τη διοργάνωση της δράσης «Διάβαση», ένα διήμερο -στις 23 και 24 Νοεμβρίου- αφιερωμένο στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Οι σχολικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν, σε μία ημέρα, τους δύο γειτονικούς οργανισμούς και να λάβουν μέρος σε εργαστήρια STEAM στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος που θα συνδυαστούν θεματικά με τις φαντασμαγορικές προβολές στο Πλανητάριο.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο φορέων, με κοινό στόχο να μετατραπεί το παραλιακό μέτωπο της Αττικής σε έναν πόλο πολιτισμού, εκπαίδευσης και εξωστρέφειας.

Στο διήμερο κοινών δράσεων, μαθητές και μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια ρομποτικής, διαδραστικών πειραμάτων, κηπουρικής, ανακύκλωσης πλαστικού, ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της γρήγορης μόδας (fast fashion), εικαστικών και θεατρικών ή να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων στους χώρους του ΚΠΙΣΝ.  Συνδυαστικά, μπορούν να παρακολουθήσουν στον Θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου τις προβολές  «Μαγικός Πλανήτης», μία συναρπαστική ιστορία για τις εποχές του χρόνου και  «Το περιβάλλον και εγώ», μια ψηφιακή παράσταση που παρουσιάζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλωσης.

 

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι προβολές ταινιών στο Πλανητάριο προσφέρονται δωρεάν, ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: snfcc.org

https://www.eef.edu.gr/el/nea/diabasi-politismou-kai-ekpaideysis-i-sympraksi-tou-kentrou-politismou-idryma-stayros-niarhos-me-to-idryma-eygenidou/

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη

Το νέο επεισόδιο Space Series μόλις “προσγειώθηκε” και είναι αφιερωμένο στην επιστροφή...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...