Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home SLIDER ΕΘΕΑΣ: Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας & Κοινής Αντίληψης με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς για την εξεύρεση εργατικού δυναμικού
SLIDERΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΕΑΣ: Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας & Κοινής Αντίληψης με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς για την εξεύρεση εργατικού δυναμικού

Το μεσημέρι της Πέμπτης (23/11), υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής -Πειραιώς (Σ.Β.Α.Π.) προς ενίσχυση της κοινής προσπάθειας των παραγωγικών φορέων για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού, που εμποδίζει και δυσκολεύει την παραγωγική διαδικασία.

Από την πλευρά της ΕΘ.Ε.Α.Σ. μετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Σατολιάς, ο Αντιπρόεδρος, κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μόσχος Κορασίδης, η Διευθύντρια Συνεργατισμού και Δημοσίων Σχέσεων, κα. Μαρία Δημήτραινα, ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Εργατικού Δυναμικού & Ανθρωπίνων Πόρων, κ. Γιώργος Τσαμάνδουρας και η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου, κα. Κατερίνα Θανάση.

Από τον Σ.Β.Α.Π. μετείχαν, ο Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Μαθιός, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, κ. Σταύρος Θεοδωρόπουλος, ο κ. Ελευθέριος Παντελάκης, μέλος του Δ.Σ., η Διευθύντρια, κα. Κατερίνα Ριμποπούλου. 

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν από την ΕΘ.Ε.Α.Σ. οι ενέργειες που έχουν γίνει αναφορικά με την εξεύρεση εργατικού δυναμικού από Τρίτες Χώρες και συγκεκριμένα από το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και την Ινδία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που εντοπίζονται στον αγροτικό τομέα με την έλλειψη εργατικών χεριών.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων εύρεσης εργατικού δυναμικού της ΕΘ.Ε.Α.Σ. και στα οφέλη που προσφέρει στους Συνεταιρισμούς και παραγωγούς, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους και να προχωρήσουν άμεσα στις αιτήσεις για τη μετάκληση εργατών. Την εν λόγω Βάση Δεδομένων θα χρησιμοποιήσει και ο Σ.Β.Α.Π. για τη ταχύτερη άντληση στοιχείων των διαθέσιμων εργαζομένων για τον τομέα της Βιομηχανίας. Το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών, συναντάται και σε κλάδους, όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία και οι κατασκευαστικές εταιρείες. Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ τόνισε πως έλλειψη εργατικών χεριών εντοπίζεται και στον κλάδο της μεταποίησης.

Η από κοινού συνεργασία της ΕΘ.Ε.Α.Σ. με τον Σ.Β.Α.Π. στοχεύει στην εντατικοποίηση των ενεργειών, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στη διαδικασία μετάκλησης εργατών, τόσο από την πλευρά των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όσο και από τα Προξενεία.

Επιπλέον, συζητήθηκε από τον Σ.Β.Α.Π. πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, καθώς υπάρχουν ανεκμετάλλευτοι χώροι και υποδομές, που θα μπορούσαν να ανακατασκευαστούν και αξιοποιηθούν για τη στέγαση των εργατών, προκειμένου να εξυπηρετούνται και να βρίσκονται κοντά στον χώρο εργασίας τους.

Κλείνοντας, αμφότερες οι πλευρές επιδιώκουν να επιλυθεί το εν λόγω ζήτημα το ταχύτερο δυνατό, προβαίνοντας σε κοινές και συγκροτημένες δράσεις.

 

 

Related Articles

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΝ CAPT ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...