Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Ελλάδα, Βρετανία & Νορβηγία συζητούν με αφορμή τα 50 χρόνια της MARPOL στο ετήσιο συνέδριο της Isalos.net
AGENDAΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ελλάδα, Βρετανία & Νορβηγία συζητούν με αφορμή τα 50 χρόνια της MARPOL στο ετήσιο συνέδριο της Isalos.net

Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κλάδου, ενώ φέρνει στο προσκήνιο ευκαιρίες και προκλήσεις που σχετίζονται με την επάρκεια, τη βιωσιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα του νομοθετικού πλαισίου, και των διαθέσιμων τεχνολογιών που θα επιτρέψουν στη βιομηχανία να επιτύχει τους στόχους απεξάρτησής της από τον άνθρακα. Με αυτά τα δεδομένα, η ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων ανάμεσα σε εκπροσώπους της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, με διαφορετική οπτική, τεχνογνωσία και επιδιώξεις, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην Ελλάδα& Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δρ Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης και η Isalos.net συνδιοργανώνουν συνέδριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας του ΙΜΟ. Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση ενός τριμερούς δημόσιου διαλόγου μεταξύ τριών εθνών της Ευρώπης, με σημαντική ναυτική παράδοση: της Ελλάδας, της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί με τη συνεργασία της Βρετανικής & της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα, υπό την Αιγίδα του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της MARTECMA και της WISTA Hellas, με τη χορηγία της TototheoMaritime και της JOTUN. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης θα είναι το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί -στην αγγλική γλώσσα- τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023, μεταξύ 18:00 και 20:30 στο ανακαινισμένο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Πεντέλης 11, Π. Φάληρο). Το θέμα της εκδήλωσης, που συμπίπτει επίσης με το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας του ΙΜΟ θα είναι «MARPOL at 50 – Our commitment goes on».

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται εγγραφή εδώ

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...