Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ποιοί απεργούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοί απεργούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη γενική πανεργατική απεργία:

-να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

 

-να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ τονίζει: «Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

 

Το σώμα του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για το έγκλημα στα Τέμπη.

 

Όπως αναφέρει το ομόφωνο ψήφισμα της ΓΣΕΕ για την απεργία, το συνέδριο αποδέχεται το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και λέει «όχι στην ατιμωρησία» ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους «να γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται» και προχωρά σε πανελλαδική απεργία στις 16 Μαρτίου 2023.

πηγή Οδηγός του Πολίτη https://www.odigostoupoliti.eu/

 

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη  συνεδρίαση της, αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023 ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Related Articles

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο...

«Προς θάλασσα μεριά…»το νέο βιβλίο της Δανάης Μπεζαντάκου

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζί με την Δανάη Μπεζαντάκου ανακοινώνουμε την δημιουργία...