Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά

Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, ενημερώθηκε από το Λιμενικό Φυλάκιο Ξαβερίου, για μικρής έκτασης ρύπανσης, έκτασης περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20τ.μ.) από ελαφριά πετρελαιοειδή, μεταξύ προβλήτας και κρουαζιερόπλοιου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε το ανωτέρω περιστατικό, ενώ με μέριμνα του ναυτικού πράκτορα του εν λόγω Κ/Ζ πλοίου ανατέθηκε η απορρύπανση της περιοχής σε ιδιωτική εταιρεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 10 ατόμων μετά από καταδίωξη στην Κω – Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά – Ανατροπή σκάφους στο Πόρτο Λάγος
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό 10 ατόμων μετά από καταδίωξη στην Κω χθες, γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 30 Ν. 4251/2014 (Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις), του άρθρου 306 ΠΚ (Έκθεση), του άρθρου 187 ΠΚ (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).
Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους ενημερώθηκε από ιδιώτη για την ανατροπή μικρού σκάφους με ιστίο, στο οποίο επέβαινε ένας 61χρονος ημεδαπός στην παραλία Ερασμίου.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Ο 61χρονος εντοπίστηκε στην ανωτέρω παραλία, όπου είχε εξέλθει με ιδία μέσα.
Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...