Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Uncategorized

Μπροστά σε ένα διαχρονικό έγκλημα που συντελείται στην Αττική με θύματα διαρκείας τους κατοίκους, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον η παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες» παίρνει θέση οργανώνοντας τη Δευτέρα 29/01/2024, στις 18:30 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραΐσκου 104, 185 35, Πειραιάς), εκδήλωση με θέμα: Διαχείριση απορριμμάτων: ένα περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας στην Αττική.

Τη Δευτέρα αφού προβληθεί το ντοκιμαντέρ της LaureVermeersch με τίτλο «Αθηναϊκό Υλικό (Athenian Material)» θα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή της δημιουργού και εκπροσώπων φορέων που έχουν ασχοληθεί και ασχολούνται με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κάκιστων πρακτικών που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα.

Η παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες» συνεχίζει να φέρνει στο προσκήνιο θέματα που απασχολούν τους πολίτες και αναζητούν λύση, ζητήματα τα οποία είτε έχουν μείνει για χρόνια άλυτα είτε έχουν αντιμετωπισθεί με τρόπο επικοινωνιακό και αποσπασματικό γι’ αυτό και συνεχίζουν να βασανίζουν τους δημότες του Πειραιά και του λεκανοπεδίου γενικότερα.

Ένα από αυτά και μάλιστα ένα από τα βασικότερα καθώς επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την υγεία και την καθημερινότητά μας είναι τα απορρίμματα και η διαχείρισή τους. Για ποιους λόγους συντηρούνται Φυλή και Σχιστό; Σε ποιους λόγους οφείλεται η μακροχρόνια κακοδιαχείριση σε βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων; Αυτά και πολλά ερωτήματα θα τεθούν και θα απαντηθούν τη Δευτέρα 29/01, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο στις 18:30.

 

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ από τη δημιουργό του δημοσιογράφο LaureVermeersch:

«Το ATHENIAN MATERIAL αφηγείται την κατακερματισμένη ιστορία πολλών, με τα λόγια, τα τραγούδια τους και τα σημαίνοντα σώματά τους. Το ATHENIAN MATERIAL είναι ένας κόσμος που κάθε προβολή της ταινίας θα μας επιτρέπει μια συνομιλία που χρειαζόμαστε ή θα μπορούσα να πω μας επιτρέπει “ρεαλιστικούς ψίθυρους”… Το ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΥΛΙΚΟ είναι μια ποιητική προσπάθεια να αντιτάξουμε τα σώματά μας ως άνθρωποι απλοί, οδοκαθαριστές, ρακοσυλλέκτες, καλλιτέχνες, ως άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα περιβάλλοντος ενάντια σε μια τεράστια καταστροφή»

 

Related Articles

Επικαιρότητα 16ης Απριλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Κως 16 Απριλίου 1945. Το τελευταίο ατιμώρητο έγκλημα στην κατεχόμενη Ελλάδα,...

TURBOMED SA is exhibiting at the 3rd Hamburg Maritime Forum

Turbomed SA TURBOMED SA is exhibiting at the 3rd Hamburg Maritime Forum,...

Drydel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Ναυπηγεί δέκα πλοία

Η εταιρεία bulker Drydel Shipping, του Κώστα Δελαπόρτα, υπέγραψε την πρώτη της νέα...

6th Annual Capital Link Singapore Maritime Forum

Leading Voices on Energy Transition, Fleet Optimization, & Human Factor – 6th...