Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον 40ο Επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας-Πρόγραμμα
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον 40ο Επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας-Πρόγραμμα

H Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τον Μαραθώνιο – Νέο οδόστρωμα και αποκατάσταση φθορών σε τμήματα Β. Σοφίας και της Μεσογείων για τη διευκόλυνση των αθλητών

 

Γ. Πατούλης: «Συνδράμουμε με σημαντικούς πόρους αλλά και με έργα που αναβαθμίζουν ποιοτικά της διεξαγωγή του Μαραθωνίου,  με προτεραιότητα την ασφάλεια των δρομέων »

Η Περιφέρεια Αττικής, με εντολή του Γ. Πατούλη και μέσω της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει του 40ου Επετειακού Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή  12 Νοεμβρίου 2023, με εργολαβίες και συνεργεία, προέβη σε εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος με νέο τάπητα σε τμήματα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Επιπλέον ολοκλήρωσε εργασίες που περιλάμβαναν το κλείσιμο λακκουβών, καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης και των  πληροφοριακών πινακίδων, απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών λαβάρων  και την απαιτούμενη διαγράμμιση για την καθοδήγηση των δρομέων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης  Σοφίας και στη Λεωφόρο Μεσογείων που αποτελούν μέρος της μαραθώνιας διαδρομής.

 

«Συνδράμουμε με σημαντικούς πόρους αλλά και με έργα που αναβαθμίζουν ποιοτικά της διεξαγωγή του Μαραθωνίου,  με προτεραιότητα την ασφάλεια των δρομέων. Πρόκειται για μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση με παγκόσμια εμβέλεια που συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής μας.

Φέτος προχωρήσαμε ένα βήμα παρακάτω και μεριμνήσαμε για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των δρομέων, εκσυγχρονίζοντας νευραλγικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου αυτή η μεγάλη αθλητική γιορτή να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα», επισημαίνει σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Η μεγάλη γιορτή του 40ου Επετειακού Μαραθωνίου Αθήνας ξεκινάει σήμερα 1Ο Νοεμβρίου 2023,  με το Authentic Talks (δείτε σε livestreaming μετάδοση) και κορυφώνεται την Κυριακή (12/11) με τον Aυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Το πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης στον Τύμβο και λίγο αργότερα η λαμπαδηδρομία με κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και ανθρώπους του αθλητισμού.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.00 οι δρομείς των 10χλμ. ΟΠΑΠ θα πάρουν θέση εκκίνησης με στόχο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους μέσα από μια όμορφη διαδρομή που θα διασχίσει δεκάδες σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος και θα τερματίσει στο εμβληματικό Παναθηναϊκό στάδιο. Λίγο αργότερα θα πάρουν σειρά ο Πανεπιστημιακός αγώνας 10χλμ. ΟΠΑΠ με φοιτητές από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν σε livestreaming μετάδοση από το κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Youtube.

Το ενδιαφέρον του κοινού και φυσικά των δρομέων κορυφώνεται την Κυριακή με τον Επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο. Στις 9.00 το πρωί 21.000 δρομείς θα εκκινήσουν με στόχο να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Λίγο νωρίτερα το κέντρο της Αθήνας θα πλημμυρίσει με τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στα 5χλμ. Το πρόγραμμα της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3 και την ΕΡΑ σπορ.

 

Διαβάστε τους αθλητές που θα ξεχωρίσουν   }

Οι αθλήτριες που θα κλέψουν τις εντυπώσεις  }

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις       }https://www.segas.gr/

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

12.30: Τελετή Έναρξης Μαραθωνίου (Τύμβος Μαραθώνα) – Μεταφορά της Φλόγας στην

13.50′-14.10′: Άναμμα Βωμού της Φλόγας του Μαραθωνίου

17.00: Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΟΠΑΠ

18.30: Πανεπιστημιακός Αγώνας 10χλμ. ΟΠΑΠ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

08.15: 5χλμ STOIXIMAN

Συμπεριλαμβάνεται: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 5χλμ EOA Κωφών)

09.00: Διεθνής Αυθεντικός Μαραθώνιος, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ

09.15: Αγώνες Δρόμου Παιδιών σε Δήμους κατά μήκος της

Αθήνα – Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας (Ύψος Βουλής)

10.15: Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (SOH) 1200μ

10.30: Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1200μ

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη

Το νέο επεισόδιο Space Series μόλις “προσγειώθηκε” και είναι αφιερωμένο στην επιστροφή...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...