Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δήμος Χρυσός: Το νέο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δήμος Χρυσός: Το νέο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά

Από τον Δήμο Χρυσό, Εφέτη του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά:

 

“Λίγα λόγια για το νέο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά

Το νέο μας κτίριο στην οδό Πύλης 17 υπηρετεί τις εξής αρχές:

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

Οι υπηρεσίες που συναλλάσσονται συχνότερα με τους Πολίτες, δηλαδή Πρωτόκολλο, Καταθέσεις, Ένδικα Μέσα και Αρχείο, βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου, για την αμεσότερη, γρηγορότερη και πιο άνετη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το ακροατήριο βρίσκεται στον 1ο όροφο και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με δύο κλιμακοστάσια και δύο ανελκυστήρες. Ο εισερχόμενος στο κτίριο Πολίτης συναντάει αμέσως την υποδοχή, όπου οι υπάλληλοι του Πρωτοκόλλου παραλαμβάνουν τα έγγραφα ή τον κατευθύνουν στην αρμόδια υπηρεσία.

Πρόσβαση σε όλους

Οι χώροι του Δικαστηρίου είναι κατάλληλοι για ΑΜΕΑ, με ράμπες σε όλα τα σκαλιά, τουαλέτα για ΑΜΕΑ στο ισόγειο και ευρύχωρα ασανσέρ.

Ασφάλεια για τους εργαζομένους και το κοινό

Το κτίριο διαθέτει δύο κλιμακοστάσια, έξοδο κινδύνου και πλήρες σύστημα πυρασφάλειας.

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού, ο ομοιόμορφα κατανεμημένος φωτισμός, ο φυσικός φωτισμός και αερισμός του χώρου από τα ευάριθμα παράθυρα, η κουζίνα και τα WC σε κάθε όροφο, η επίστρωση μεγάλου μέρους του δαπέδου με μοκέτα, η μεγάλη βεράντα του 4ου ορόφου που διατίθεται προς χρήση των εργαζομένων και η διαμερισματοποίηση με σύγχρονα υλικά εξασφαλίζουν στο προσωπικό ιδανικές συνθήκες εργασίας.

Ορθολογική αξιοποίηση του χώρου

Κανένας χώρος του κτιρίου δεν μένει αναξιοποίητος. Τα γραφεία των δικαστών καταλαμβάνουν το 1/3 του χώρου σε σχέση με το προηγούμενο κτίριο, χωρίς καμία έκπτωση στη λειτουργικότητα, αλλά με ασύγκριτα υψηλότερη ποιότητα, το δε Αρχείο στεγάζεται σε υποπολλαπλάσιο χώρο σε σχέση με πριν λόγω της ορθολογικότερης τοποθέτησης των συστημάτων αποθήκευσης.”

Από το ΠΡΙΝ στο ΜΕΤΑ…
Μετά από 51 χρόνια αναμονής…
Μια παρολίγον εκατόμβη…
Μια μικρή επανάσταση…
Και έξι μήνες πάλης με το θηρίο της γραφειοκρατίας και το τέρας της ακινησίας…
Άξιζε κάθε δευτερόλεπτο της προσπάθειας…
Και άξιζαν οι πολίτες του Πειραιά και των νοτίων προαστίων να αποκτήσουν έναν ασφαλή και αξιοπρεπή χώρο απονομής δικαιοσύνης…
Αφιερωμένο μέσα από την καρδιά μου στις γενιές δικαστών και υπαλλήλων που αγόγγυστα, με ζήλο, με αφοσίωση υπηρέτησαν τη Δικαιοσύνη, παρόλο που η Πολιτεία αδιαφόρησε γι’ αυτούς…Η Δικαιοσύνη είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να την αφήσουμε στα χέρια των αδιάφορων και των ανεύθυνων αυτού του κόσμου. Είναι κτήμα του κάθε Πολίτη και ευθύνη όλων μας να την κρατάμε ψηλά…(Στην αριστερή φωτογραφία, το κτίριο της Γούναρη 31-33, όπου στεγάστηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά από το 1972 μέχρι το 2023 και το οποίο είχε καεί ολοσχερώς το 1987. Στην δεξιά φωτογραφία, το κτίριο της οδού Πύλης 17-19, όπου θα λειτουργεί το Δικαστήριό μας από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου…)

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...