Τρίτη , 19 Μάιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Maersk: Ο ναυτιλιακός γίγαντας κόβει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Maersk: Ο ναυτιλιακός γίγαντας κόβει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας

Για να θωρακίσει την κερδοφορία του σε μία αγορά που θα παραμείνει αδύναμη έως και το 2026

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που στέλνει για το παγκόσμιο εμπόριο και συνολικά την παγκόσμια οικονομία η A.P. Moller-Maersk A/S, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή στον κόσμο.

Σε μία προσπάθεια να προστατεύσει, όπως τονίζει, την κερδοφορία της σε ένα περιβάλλον, το οποίο περιμένει να μείνει ασταθές και ευάλωτο έως και το 2026, βάζει βαθύ μαχαίρι στις θέσεις εργασίας. Έχει αποφασίσει μείωση του παγκόσμιου προσωπικού της κατά 9% ή κατά τουλάχιστον 10.000 θέσεις εν μέσω μείωσης των ναύλων και οξυμένου ανταγωνισμού στις θαλάσσιες μεταφορές.

«Αν κοιτάξεις το βιβλίο παραγγελιών και το τι περιμένουμε να συμβεί νομίζω ότι θα έχουμε ένα πολύ υποτονικό και πιεσμένο περιβάλλον για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Bloomberg ο Βίνσεντ Κλερκ. Από τις περικοπές των άνω 10.000 θέσεων, οι 6.500 έχουν ήδη δρομολογηθεί, εξήγησε.

Η Maersk περιμένει εξοικονόμηση 600 εκατ. δολαρίων μέσω της κατάργησης των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, η εταιρεία που έχει ως έδρα της την Κοπεγχάγη, θα αναθεωρήσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του 2024, ενώ υποβαθμίζει και τις προβλέψεις της για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες της φετινής και επόμενης χρονιάς.

Πηγή Ναυτεμπορική

 

Related Articles

Το πρώτο Βραβείο SamuelGridleyHowe του Πανεπιστημίου Πειραιώς στον Κωστή Φραγκούλη,Πρόεδρο του International PropellerClub

Σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία της Α.Ε. Πρέσβειρας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα...

Η Metis φέρνει νέες δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαχείριση στόλου

  Η Metis παρουσιάζει νέες δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην πλατφόρμα της,...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Από το 2013, στα Καρδάμυλα της Χίου λειτουργεί η Μαθητική στέγη Καρδαμύλων...