Πέμπτη , 29 Φεβρουάριος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Γιώργος Οικονόμου – «M/V Sikinos»: Η TMS παρέλαβε το 2ο από τα συνολικά 8 νεότευκτα φορτηγά – Ultramax
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Γιώργος Οικονόμου – «M/V Sikinos»: Η TMS παρέλαβε το 2ο από τα συνολικά 8 νεότευκτα φορτηγά – Ultramax

Τα πλοία ναυπηγούνται στις γιάρδες Nantong Xiangyu

Η ναυτιλιακή εταιρεία TMS πρώην Cardiff Marine παρέλαβε το δεύτερο από τα συνολικά 8 Ultramax που ναυπηγεί.  Είναι χωρητικότητας 63.500 τόνων  και το όνομα αυτού «M/V Sikinos». Ναυπηγήθηκε στις γιάρδες  Nantong Xiangyu.

Ο Γιώργος Οικονόμου έχει σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα  που περιλαμβάνει 29 πλοία, εκ των οποίων 20 φορτηγά και εννέα δεξαμενόπλοια.

Σε αυτά προστέθηκαν άλλα τέσσερα newcastlemax μεταφορικής ικανότητας 210.000 δολαρίων το καθένα. Η παραγγελία δόθηκε για λογαριασμό της TMS Dry στα ναυπηγεία της Cosco Heavy Industry στην πόλη Γιανγκζού.

H τετράδα αυτή έρχεται να προστεθεί στα τέσσερα newcastlemax τα οποία ο Γιώργος Οικονόμου παρήγγειλε τον περασμένο Ιούνιο στις ίδιες γιάρδες.

Όλα τα πλοία θα χρησιμοποιούν συμβατικά-ορυκτά καύσιμα και θα φέρουν scrubbers. Προγραμματίζεται να παραληφθούν από την εταιρεία το χρονικό διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2025 και Απριλίου του 2027.

Ο ίδιος έχει εξηγήσει μιλώντας στο newmoney αρχές του καλοκαιριού,  γιατί ενώ όλο και περισσότερες πλοιοκτήτριες εταιρείες τολμούν να δώσουν παραγγελίες για νεότευκτα πλοία που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα, εκείνος πάει κόντρα στο ρεύμα και επιμένει «παραδοσιακά».

«Το LNG είναι η προφανής λύση. Στον όμιλο όλα τα πλοία της TMS χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα, πετρέλαιο. Βεβαίως έχουμε λάβει όλα τα περιβαλλοντικά μέτρα τοποθετώντας scrubbers. Ο χρονικός ορίζοντας που υπολογίζω ότι έχουμε μπροστά μας είναι 5-7 χρόνια» και συμπλήρωσε:

«Άρα, όταν χρειαστεί έχουμε τον χρόνο να το γυρίσουμε σε άλλο καύσιμο και κατά προτίμηση σε LNG, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Όλα τα πλοία που έχουμε παραγγείλει για ναυπήγηση θα λειτουργούν με συμβατικά καύσιμα».

 Του Μηνά Τσαμόπουλου

πηγή Newmoney.gr https://www.newmoney.gr/

 

 

Related Articles

Νέο Δ.Σ. για την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας-Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γ.Κουμπενάς

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων...

9ο πρόγραμμα υποτροφιών από την ΕΕΝΜΑ

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στηρίζει τη νέα γενιά της ναυτιλίας...

Danelec και Franman ενισχύουν περαιτέρω τη συνεργασία τους με στόχο την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας

Η Danelec επεκτείνει τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη Franman, προκειμένου να...

HSA-Webinar «SHIP’S FULL DESCRIPTION REQUIRED FOR TIME CHARTER»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής της...