Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Δημήτρης Πατρίκιος: Νέος πρόεδρος της Intertanko Hellenic Mediterranean Panel
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δημήτρης Πατρίκιος: Νέος πρόεδρος της Intertanko Hellenic Mediterranean Panel

Νέοι Αντιπρόεδροι εξελέγησαν ο Βασίλης Σαρρής της Chartworld και ο Ιωάννης Πανώριος της Latsco Marine Management

Νέος πρόεδρος της Intertanko Hellenic Mediterranean Panel εξελέγη ο Δημήτριος Πατρίκιος της V.Ships ένα από τα έμπειρα στελέχη της ελληνόκτητης και διεθνούς ναυτιλίας. Υ πό την προεδρία του συνεδρίασε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 100 εκπροσώπων από τα τοπικά Μέλη.

Το Panel καλωσόρισε επίσης τους νέους Αντιπροέδρους του – τον κ. Βασίλη Σαρρή της Chartworld και τον κ. Ιωάννη Πανώριο της Latsco Marine Management, ενώ η κα Μεταξία Ψάλτη της Neda Maritime ορίστηκε ως τρίτη Αντιπρόεδρος του Panel.

 

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της HMP nov23 INTERTANKO, Tim Wilkins, παρείχε μια σύντομη επισκόπηση των συζητήσεων που διεξήχθησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου στο Λονδίνο και ενημέρωσε τα μέλη στις τελευταίες δραστηριότητες της Ένωσης, στη δέσμευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου, καθώς και στα σχέδια για το 2024.

Ο Wilkins ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις τελευταίες δραστηριότητες της INTERTANKO στον περιβαλλοντικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων βασικών θεμάτων όπως η υποβολή εκθέσεων ESG, η βιολογική ρύπανση και η διαχείριση αποβλήτων. Τα μέλη έλαβαν επίσης πληροφορίες από τη νομική σύμβουλο της INTERTANKO Selena Challacombe και συμμετείχαν σε πολύτιμες συζητήσεις σχετικά με τα θέματα των κυρώσεων και της άσκησης επανεξέτασης της φορολογικής συμμόρφωσης της Νιγηρίας.

Σε συνέχεια της οριστικοποίησης του νομικού κειμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον ορισμό της “Ναυτιλιακής Εταιρείας” νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν επίσης παρουσιάσεις για τα θέματα της ΕΕ MRV και του ETS, τόσο από την πλευρά της συμμόρφωσης και της κανονιστικής νομοθεσίας από τον Ανώτερο Τεχνικό Διευθυντή της INTERTANKO Gil-Yong Han – όσο και από τη συμβατική πλευρά, όταν πρόκειται για ζητήματα ναυλοσυμφώνου, ρήτρες καθώς και την τελευταία εγκύκλιο που εκδόθηκε από την Worldscale σχετικά με το θέμα από τον Εμπορικό Διευθυντή της Ένωσης Δημήτρη Δημόπουλο.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ναυτιλίας και Υπεύθυνος Ελέγχου της INTERTANKO Frans Ubaghs παρείχε την τελευταία ενημέρωση σχετικά με τη σταδιακή εφαρμογή του SIRE 2.0, την οποία ακολούθησε ο Διευθυντής Ναυτιλίας της Ένωσης Dr Phil Belcher, ο οποίος παρείχε ενημέρωση σχετικά με τη θαλάσσια ασφάλεια και παρουσίασε τα ευρήματα της έκθεσης έρευνας για τους ναυτικούς που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος.

Του Μηνά Τσαμόπουλου

πηγή Newmoney.gr

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...