Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Η HELMEPA ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Η HELMEPA ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Φλώρινας και του Αρμενοχωρίου επισκέφθηκε η HELMEPA και συζήτησε με παιδιά (μέλη της Παιδικής HELMEPA) και εκπαιδευτικούς (εθελοντές) για τους κινδύνους που απειλούν το θαλάσσιο περιβάλλον και πώς μπορούν να το προστατέψουν.

 

Η επιτόπια δια ζώσης συζήτηση με παιδιά και εκπαιδευτικούς παραμένει δέσμευση και προτεραιότητα της HELMEPAκαθώς ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και βελτιώνει την κατανόηση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των μικρών εθελοντών με την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, από τα πρώτα κιόλας σχολικά χρόνια.

 

«Επιστρέφουμε γεμάτοι, με αισιόδοξα μηνύματα για την επόμενη γενιά που αναλαμβάνει δράση για την υγεία των θαλασσών, από πολύ νωρίς. Από τη μεριά μας, θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας σε όλη την χώρα, και μέσα από το πρόγραμμα της HELMEPA- Οδοιπορικό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη- που υλοποιείται παράλληλα με την Παιδική HELMEPA. Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της HELMEPA τις θερμές μας ευχαριστίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, και ειδικότερα στην Διευθύντρια κα Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Θεοδώρα Βάσιου, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης κ.κ Κωνσταντία Βαϊρινού, Θεόφιλο Κατσιανίδη και Ευαγγελία Τσελεπή-Κωστίκα, και σε όλα τα υπέροχα παιδιά και τους εξαιρετικούς εθελοντές/τριες εκπαιδευτικούς των σχολείων που υλοποιούν το πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA» δήλωσε με την επιστροφή του ο Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ HELMEPA, κ. Γιώργος Καλλιάνης.

 

Τα σχολεία της ακριτικής Ελλάδας είχαν ήδη προγραμματίσει και την ενεργόσυμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών που συντονίζει για 33 χρόνια στην Ελλάδα η HELMEPA–Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή εθελοντισμού για την υγεία των θαλασσών.

 

Συντονιστές Εκπαιδευτικοί των δράσεων

             1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Κουτσούμπα Κυριακή, Πήτα Σουλτάνα, Πετσίβα Μαρία

             5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Βλάχου Μαρία, Καντζίδου – Μπαχάρνικου  Ελένη

             8Ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Μαβίδου  Στέλλα, Βασιλειάδου Κυριακή, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Βρακότα Αικατερίνη, Γεωργάκη Αικατερίνη, Κανάκη Μαρία, Χρήστου Γεωργία, Ψαλλίδα Παρασκευή

             ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ: Κορμά Άννα

             ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ: Μητρούση Μαρία, Χατζηλία Ευφροσύνη

 

             8ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας

             Νηπιαγωγείο Αρμενοχωρίου

             1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

             Δημοτικό Σχολείο Αρμενοχωρίο

 

Συμπληρωματικό σημείωμα:

H HELMEPA προσφέρει από το 1993 στην εκπαιδευτική κοινότητα, το πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA», που στόχο έχει να αναδείξει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και θάλασσας, να ενισχύσει τη γνώση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών για τους ωκεανούς και το περιβάλλον γενικότερα και να τους ενθαρρύνει να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο μέσω των προτεινόμενων δραστηριοτήτων. Δράσεις των μικρών εθελοντών όπως διαγωνισμοί ζωγραφικής, καθαρισμοί ακτών, μηνύματα ευαισθητοποίησης έχουν αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και επηρεάζουν τις συμπεριφορές των ενηλίκων προς όφελος του πλανήτη.136.000 μαθητές και μαθήτριες έχουν συμμετάσχει σε 45.000 περιβαλλοντικές δραστηριότητες, υπό την εθελοντική καθοδήγηση 8.640 εκπαιδευτικών.

Related Articles

BAUMARKET: Μεταμορφώστε το διαμέρισμά σας γρήγορα και οικονομικά με τα προϊόντα μας!

Δημιουργήστε έναν φρέσκο, μοντέρνο και άνετο χώρο που θα λατρέψουν οι φοιτητές!...

Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά  

Και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αλλάζουν θέση Ριζικές αλλαγές...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΚΑΤ-ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά

Συλλήψεις ημεδαπών για παράβαση του Ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” στην Κύμη...

Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στη Μύκονο

Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Τραυματισμός ανήλικης στο Τολό –...