Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εντοπισμός και διάσωση 36 ατόμων νότια της Γαύδου την 28/12/23
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εντοπισμός και διάσωση 36 ατόμων νότια της Γαύδου την 28/12/23

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 36 ατόμων νότια της Γαύδου την 28/12/23 – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Κάλυμνο – Σύλληψη άντρα στην Αίγινα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο – Διακομιδή ασθενούς

 

Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 36 ατόμων νότια της Γαύδου την 28/12/23, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες χθες δύο εκ των τριάντα έξι αλλοδαπών, ηλικίας 46 και 23 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Έκθεση”.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ”ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. Καλύμνου 02, ότι μετά τον κατάπλου στο λιμάνι, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αντλία πετρελαίου της αριστερής κύριας μηχανής του.
Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα της Κω προς τον λιμένα της Καλύμνου, με 4 επιβάτες και 16 άτομα πλήρωμα. Από το περιστατικό δεν υπήρχε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Στη σύλληψη 39χρονου ημεδαπού προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες χθες στελέχη του Λιμεναρχείου Αίγινας, για παράβαση του Ν. 2168/1993 “Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις”.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 39χρονο στο λιμάνι της Αίγινας βρέθηκε στην κατοχή του, μέσα σε τσαντάκι ώμου, ένα μαχαίρι.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, τις βραδινές ώρες χθες, επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου στη Λ. Αιγαίου όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 46χρονη συγκρούστηκε με Δ/Κ όχημα με οδηγό 42χρονο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του 42χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ”ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 62χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING- Easter Holiday Notice

Easter Holiday Notice We would like to inform you that our Organization...

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών,...

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...

VANOS’ Protect & Defend retail: inspiring gifts, for this Easter season

This Easter season, if you are looking for inspiring gifts, visit the...