Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ 14 Ελληνίδες και Έλληνες στη Lloyd ‘s List με τις 100 κορυφαίες προσωπικότητες της ναυτιλίας για το 2023
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

14 Ελληνίδες και Έλληνες στη Lloyd ‘s List με τις 100 κορυφαίες προσωπικότητες της ναυτιλίας για το 2023

Συνολικά 14 ελληνικές παρουσίες, έχει η λίστα με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες για τη ναυτιλία που δημοσιεύτηκε από τους Lloyd’s List. Στην πρώτη θέση της φετινής λίστας είναι ένας Οργανισμός, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, και ο ρόλος που θα διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια.

Από εκεί και πέρα ακολουθούν μια σειρά προσωπικότητες της ναυτιλίας, με πρώτους τους Vincent Clerc και Robert Uggla, του ομίλου Moller Maersk.

Από ελληνικής πλευράς, στην 12η θέση της λίστας είναι η κα. Μαρία Αγγελικούση (όμιλος Αγγελικούση), η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο ελληνόκτητο στόλο. Στην 19η θέση είναι ο κ. Γιώργος Προκοπίου (ιδρυτής Dynacom, Dynagas και Seatraders), και στην 21η θέση η κα. Αγγελική Φράγκου (όμιλος Navios).

Μια θέση πιο πίσω είναι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης (όμιλος Capital), ενώ στην 25η θέση της λίστας είναι η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφoπλιστών κα. Μελίνα Τραυλού.

Ο Γιώργος Οικονόμου (όμιλος TMS) είναι φέτος στην 33η θέση της λίστας των  Lloyd’s List και ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare) στην 37η θέση.

Ο κ. Πήτερ Λιβανός (Gaslog – Ecolog –Drylog) στην 41η θέση της λίστας και ο κ Πέτρος Παππάς (Starbulk ) που χθες αργά την νύκτα ανακοίνωση την απορρόφηση της Eagle Bulk δημιουργώντας μια εταιρεία με στόλο 169 πλοίων, είναι στην 42η θέση της λίστας. Ακολουθεί στην 62η θέση ο Γιώργος Λογοθέτης της Libra Group.

Ο δρ. Νικόλαος Τσάκος (Tsakos Energy Navigation) ακολουθεί στη θέση 73, και η πρόεδρος της HELMEPA και επικεφαλής της Diana Shipping Σεμίραμις Παληού στην 75η θέση της λίστας. Ακόμα μια γυναίκα, η Έλπη Πετράκη πρόεδρος της Wista International και Wista Hellas είναι 77η στη κατάταξη. Τέλος η κα. Δωροθέα Ιωάννου διεθύνουσα σύμβουλος του American P&I Club επιλέχθηκε στην 91η θέση.

Σημειώνεται πάντως ότι από πλευράς ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, έχει εκφραστεί πολλές φορές η εκτίμηση, ότι η ελληνική εκπροσώπηση στην ετήσια λίστα των Lloyd’s δεν αντικατοπτρίζει πλήρως το μέγεθος της ελληνόκτητης ναυτιλίας.

Αντώνης Τσιμπλάκης  atsimplakis@naftemporiki.gr

Related Articles

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...

VANOS’ Protect & Defend retail: inspiring gifts, for this Easter season

This Easter season, if you are looking for inspiring gifts, visit the...

GAC: Record-breaking container throughput following import surge

 Gothenburg, Sweden The container volumes at the Port of Gothenburg continue to...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MAVRIKOS IMPORTS S.A. για πέμπτη χρονιά στα Greek Exports Forum & Awards 2024

Η εταιρεία MAVRIKOS BORN2EXPORT βραβεύτηκε με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία Top Trading Export Company αναδεικνύοντας την εξαιρετική...