Άρθρο του Βαγγέλη Κορκίδη
«Πέρα από την μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην άφιξη των containerships στους προορισμούς τους επιλέγοντας να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής, μία ακόμα δυσμενής συνέπεια είναι η αύξηση του μεταφορικού κόστους.
Οι ναύλοι στα δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Βόρειας Ευρώπης υπερδιπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα και ξεπέρασαν τις 4.000 δολάρια την ημέρα για ένα container 40 ποδών.
Οι αντίστοιχοι ναύλοι για τα ταξίδια από την Ασία προς τα λιμάνια της Μεσογείου φθάνουν και θα ξεπεράσουν τις 6000 δολάρια.
Μετά την κρίση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω Covid, θα επανέλθουμε σε μία δυσλειτουργία και αρρυθμία της παγκόσμιας οικονομίας με ελλείψεις σε σημαντικά αγαθά και αύξηση του πληθωρισμού.
Οι έμποροι οφείλουμε να κάνουμε έγκαιρα τον προγραμματισμό μας σε παραγγελίες και να θυμηθούμε το manual αντιμετώπισης της κρίσης που βιώσαμε πρόσφατα.
Καλή δύναμη!»
Ο κ. Βαγγέλης Κορκίδης είναι Πειραιώτης έμπορος, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Πειραιά, συνιδοκτήτης και Διευθυντής του Ομίλου S. KORKIDIS BROS, μέλος Δ.Σ Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.