Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Επέστρεψε στην Ελλάδα ο 20χρονος ναυτικός του St Nikolas
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο 20χρονος ναυτικός του St Nikolas

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός του δεξαμενόπλοιου St. Nikolas. Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο δήλωσε τα εξής στους δημοσιογράφους:

«Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου και στην πατρίδα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά από το Ιράν ήταν όλοι εξαιρετικοί μου φέρθηκαν εξαιρετικά και επέσπευσαν την διαδικασία να γίνει όσο γρηγορότερα γινόταν ο επαναπατρισμός μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο εξωτερικών, τον υπουργό και την υφυπουργό Εξωτερικών και όποιον άλλον βοήθησε ώστε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η επιστροφή μου στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση τις πρώτες του σκέψεις όταν ανέβηκαν οι Ιρανοί πάνω στο πλοίο ανέφερε «Ήταν πολύ καλοί, πολύ φιλόξενοι μας φέρθηκαν σαν δικά τους παιδιά επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες μας κανένα παράπονο από το Ιράν. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλο το πλήρωμα η κατάληψη του πλοίου αλλά όπως είπα τα παιδιά φέρθηκαν υποδειγματικά».

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ναυτικός σε ερώτηση δημοσιογράφου αν επικοινωνούσε με τους δικούς του «Μας έδωσαν τα κινητά μας, έτρεξαν όλοι από εδώ και ο υπουργός Εξωτερικών και η υφυπουργός ώστε να μπορέσω να μιλήσω και με τον καπετάνιο του άλλου πλοίου και να επιβεβαιώσω ότι είμαι καλά και εγώ και το υπόλοιπο πλήρωμα».

Φωτογραφία Agirnio news

Related Articles

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: “Τα έθιμα του Πάσχα φανερώνουν τη στενή σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα”

Tα έθιμα και οι παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανεύουν σε όλη την...

Επικαιρότητα 30ης Απριλίου

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Το Πολεμικό Ναυτικό έφερε την ανατροπή! Τέλος οι LCS –...

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι...

Επίσκεψη της Π.Ο.Β.Α.Σ. στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Επίσκεψη της Π.Ο.Β.Α.Σ. στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με την...