Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ ύψωσε την ελληνική σημαία στο «Ithaki DF» το 4ο νεότευκτο δ/ξ που παρέλαβε
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ ύψωσε την ελληνική σημαία στο «Ithaki DF» το 4ο νεότευκτο δ/ξ που παρέλαβε

Είναι τύπου aframax και έχουν κινητήρα καύσης LNG – Και στα τέσσερα υψώθηκε η ελληνική σημαία και είναι τα πρώτα αυτής της τεχνολογίας που εντάσσονται στο ελληνικό νηολόγιο

Η εισηγμένη sτην κεφαλαιαγορά της Νέας Υόρκης- New York Stock Exchange, Τsakos Energy Navigation ολοκλήρωσε τα ναυπηγικό της πρόγραμμα που αφορούσε την κατασκευή τεσσάρων δεξαμενόπλοιων τύπου aframax. Πριν δύο ημέρες παρέλαβε το «Ithaki DF» ενώ προηγήθηκαν το «Njord DF», το «Ran DF» και το «Chios DF».

Tα τέσσερα δεξαμενόπλοια τύπου aframax έχουν κινητήρα καύσης LNGς. Και στα τέσσερα υψώθηκε η ελληνική σημαία και είναι τα πρώτα αυτής της τεχνολογίας που εντάσσονται στο ελληνικό νηολόγιο.

Είναι χωρητικότητας 116.000 dwt το καθένα και είναι ήδη χρονοναυλωμένα για 10 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου, στη νορβηγική εταιρεία ενέργειας Equinor με την οποία η ΤΕΝ έχει σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία εδώ και 15 χρόνια.

 

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ, δρ Νίκος Τσάκος σχολιάζει: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν 100% «πράσινο στόλο» μέχρι το 2030 με πλοία νέας υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Έχουμε εισέλθει σε μία νέα και συναρπαστική περίοδο ανάπτυξης της εταιρείας. Βάζουμε τις βάσεις για τα επόμενα 30 χρόνια. Το έργο μόλις άρχισε».

 

Το ναυπηγικό πρόγραμμα

Το συνολικό ναυπηγικό πρόγραμμα της ΤΕΝ περιελάμβανε πλέον συνολικά 12 πλοία. Έχουν παραληφθεί έξι και απομένουν, δύο shuttle Tankers, δύο suezmax και δύο MR2.

Πηγή Newmoney.gr    https://www.newmoney.gr/

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...