Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Επίσκεψη της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλους και όλες” στη μονάδα του ΚΕΘΕΑ στον Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επίσκεψη της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλους και όλες” στη μονάδα του ΚΕΘΕΑ στον Πειραιά

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους & Όλες” με επικεφαλής τον Γιώργο Γαβρίλη, αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Βουτυράκο και Χρήστο Φωτιάδη, τον διαμερισματικό σύμβουλο Γιάννη Βαρκαρόλη, τον κοινωνικό λειτουργό Γιώργο Πάχο και στελέχη της παράταξης πραγματοποίησε επίσκεψη στη νέα Μονάδα Απεξάρτησης από το Αλκοόλ και τις “νόμιμες” εξαρτήσεις με έδρα τον Πειραιά, του ΚΕΘΕΑ στα Καμίνια.

 

Ο υπεύθυνος της δομής κ. Ανδρέας Κρεμμύδας και το επιστημονικό προσωπικό ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για το έργο της συγκεκριμένης Δομής αλλά και του ΚΕΘΕΑ ευρύτερα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στο φλέγον ζήτημα του επικείμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο καταργούνται οι Δημόσιοι Οργανισμοί και Δομές Απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ, 18 Άνω, ΑΡΓΩ, ΟΚΑΝΑ, ΜΕΘΕΞΙΣ, ΙΑΝΟΣ, ΟΚΑΝΑ κλπ), είτε ανήκουν στο ΕΣΥ είτε όχι.. Όλα συγχωνεύονται σε ένα νέο ΝΠΙΔ που προβλέπεται, έναν Υδροκέφαλο, Αθηνοκεντρικό οργανισμό, καταργώντας έτσι τον πλουραλισμό της θεραπείας απεξάρτησης, ενισχύοντας την ιατροφαρμακευτική αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης σε βάρος της ψυχοκοινωνικής, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών και να ανοίξει ο δρόμος στους ιδιώτες.

Από την πλευρά του, ο κ. Γαβρίλης υπογράμμισε ότι η συνάντηση δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά δηλώνει την έμπρακτη στήριξη της δημοτικής παράταξης στο έργο του ΚΕΘΕΑ και στον αγώνα των εργαζομένων του απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Ο επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους & Όλες” σημείωσε ότι η ΝΔ καταργεί επί της ουσίας τους αποτελεσματικούς οργανισμούς και δομές απεξάρτησης, αποσπά προγράμματα από το ΕΣΥ και τα εντάσσει στο νέο ΝΠΙΔ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην ανάπτυξη ιδιωτικών κέντρων απεξάρτησης.

Τέλος, η αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και συντονισμού των φορέων της πόλης για το ζήτημα. Η μάχη αυτή πρέπει να κερδηθεί για τους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους και θα είμαστε συμπαραστάτες στον αγώνα τους.

 

https://allazoumepirea.blogspot.com/2024/01/blog-post.html

Related Articles

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδριάζει στις 29 Απριλίου

Ειδική συνεδρίαση του Σώματος,  θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29-4-2024 και ώρα...