Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πρόσκρουση Α/Κ σκάφους σε Φ/Γ πλοίο στην Κάλυμνο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρόσκρουση Α/Κ σκάφους σε Φ/Γ πλοίο στην Κάλυμνο

Εντοπισμός πέντε ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω –Πρόσκρουση Α/Κ σκάφους σε Φ/Γ πλοίο στην Κάλυμνο – Σύλληψη άντρα στην Πάτρα – Σύλληψη γυναίκας στη Λέρο – Διακομιδές ασθενών

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, το οποίο στη συνέχεια αποβίβασε πέντε αλλοδαπούς σε παρακείμενη ακτή.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος να κατευθύνεται προς τα έναντι τουρκικά παράλια. Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής ανέστρεψε την πορεία του και αποβιβάστηκε στην παραλία “ΛΑΜΠΗ” και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν από ξηράς εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της δύναμης Frontex, οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, ενώ στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κω, εντόπισαν τον 36χρονο αλλοδαπό χειριστή του ταχύπλοου.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 36χρονος για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”, καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

*****

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους (Μηχανότρατα), ότι το Α/Κ σκάφος προσέκρουσε σε φορτηγό πλοίο σημαίας Τόγκο, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Καλύμνου και τελούσε υπό απαγόρευση απόπλου. Το Φ/Γ δεν έφερε φώτα αγκυροβολίας – καταστρώματος, λόγω βλάβης στην ηλεκτρογεννήτρια του.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών σε αμφότερα τα πλοία, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Α/Κ σκάφους, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

*****

Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού, προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη μιας 38χρονης αλλοδαπής, προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου, για παράβαση του άρθρου 216 Π.Κ. “Πλαστογραφία” και του άρθρου 29 παρ.7 Ν.4251/2014 “Κατοχή πλαστών εγγράφων”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-20χρονου, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι της Σητείας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ” Ν.Κ. 02,

-51χρονης και 73χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” N.Τ. 25,

-68χρονης, από το λιμάνι της ‘Ιου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67,

-74χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-78χρονου, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-54χρονου, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53 και

-76χρονης, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...