Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός εργαζόμενου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός εργαζόμενου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος 

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τον τραυματισμό 59χρονου εργαζόμενου ιδιωτικής επιχείρησης κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο βρίσκεται εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος ημεδαπός, σύμφωνα με δήλωσή του, κατά τη διάρκεια μετακίνησής του σε σκάλα εντός χώρου του πλοίου, απώλεσε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του στο αριστερό κάτω άκρο.

Ο τραυματίας, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από πλήρωμα του ασθενοφόρου οχήματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε., μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Περάματος.

Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στη Λευκάδα – Τραυματισμός εργαζόμενου στη  ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος – Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Λέσβο – Σύλληψη δύο  ατόμων στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

 

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Πρέβεζας, ότι 54χρονη αλλοδαπή μετέβη για κολύμβηση στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΜΥΛΟΣ” Αγίου Νικήτα Λευκάδας και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ επιπλέον απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η 54χρονη εντοπίστηκε σώα σε βραχώδες σημείο της περιοχής και απεγκλωβίστηκε κατόπιν συντονισμένων ενεργειών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασφάλεια με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Λευκάδας, καλά στην υγεία της. Ακολούθως, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για προληπτικούς λόγους.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για την ύπαρξη σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην θαλάσσια περιοχή “ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ” Λέσβου, πλησίον της ακτής.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη σορού άνδρα, η οποία στη συνέχεια ανασύρθηκε με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε στην ακτή. Ο άνδρας ήταν ενδεδυμένος με παντελόνι τζιν, μπουφάν χρώματος μπλε και μαύρα παπούτσια, ενώ εντός των ενδυμάτων του εντοπίστηκαν ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και ένα δαχτυλίδι χρώματος χρυσού με κόκκινη πέτρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Βορείου Αιγαίου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθησαν μία 23χρονη αλλοδαπή και ένας 23χρονος αλλοδαπός, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα εν λόγω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ε.Ι.Χ. όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος οδηγός του οχήματος μετέφερε την 23χρονη, ενώ επέδειξε για λογαριασμό της ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω Ε.Ι.Χ. όχημα, το ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-74χρονου και 74χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67,

-21χρονης, από το λιμάνι της Πάτμου στο λιμάνι της Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56,

-78χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158 και

-82χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...