Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Δωρεάν δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση & τον Σακχαρώδη Διαβήτη
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δωρεάν δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση & τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Πρόσκληση από την Πρόεδρο του Συλλόγου  Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων:
“Δωρεάν δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση & τον Σακχαρώση Διαβήτη.
Σας περιμένουμε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, στον Πειραιά, οπου στο πλαίσιο της πρόληψης θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις ελέγχου σακχάρου και οστικής πυκνότητας. Επιπλέον τη δράση μας που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας ΄΄Πεταλούδα΄΄, θα πλαισιώσουν επιστήμονες με ενημερωτικές ομιλίες.
Ας ενημερωθούμε για το πρόγραμμα της εκδήλωσης από τη δημοσίευση του κου Δημήτρη Ζαρίφη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τηνπροβολή της εκδήλωσης!”
Η Πρόεδρος
Γκόλφω Γεμιστού

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση και την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, στον χώρο του Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραΐσκου 4), ώρες: 10:00-13:00. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της όπως και η πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του.

Οι παραπάνω δράσεις απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα σοβαρά θέματα υγείας, όπως είναι η οστεοπόρωση και ο Σακχαρώδης Διαβήτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει την εξής δομή:

• 10:00 – 12:30 πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικών ελέγχων οστικής πυκνότητας και μετρήσεις σακχάρου υπό την ιατρική επίβλεψη του κου Καρανάσιου Σωτήριου, Χειρ. Ορθοπαιδικού και του Δρ. Κώστα Βασιλάκου, Γενικού Ιατρού.

• 12:30 – 13:00 ενημερωτική ομιλία με θέματα: • Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα, Σύλλογος Πεταλούδα • Ενημερωτική ομιλία για την οστεοπόρωση από τον Χειρ. Ορθοπαιδικό κο Σωτήριο Καρανάσιο. • Διαβήτης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, Δρ. Κώστας Βασιλάκος, Γενικός Ιατρός Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, παρακαλώ καλέστε στα τηλέφωνα: κα Μαρία Δασκαλάκη: 6977608836, κα Ευαγγελία Μπιμπή: 6988586397.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν αφενός για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Στο ίδιο πλαίσιο και με ανάλογους στόχους δραστηριοποιείται και ο Σύλλογος Ατόμων με Σ.Δ. Πειραιά και Νήσων του οποίου το έργο και οι δράσεις συνοψίζονται στο Τετράπτυχο: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΓΝΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη

Το νέο επεισόδιο Space Series μόλις “προσγειώθηκε” και είναι αφιερωμένο στην επιστροφή...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...