Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Υεμένη: Επίθεση με ρουκέτα σε ελλονόκτητο πλοίο στον κόλπο του Άντεν
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υεμένη: Επίθεση με ρουκέτα σε ελλονόκτητο πλοίο στον κόλπο του Άντεν

Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανακοίνωσε πως ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με όνομα Star Nasia και σημαία των Νησιών Μάρσαλ στοχοθετήθηκε ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης και έπλεε προς νότο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά από έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του, κατευθυνόταν προς Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι τοπικές αρχές έχουν ενημερωθεί και όλο το πλήρωμα είναι Φιλιππινέζοι ενώ δεν υπάρχουν τραυματισμοί από την έκρηξη που έγινε με πυραύλους.

Η Υεμένη επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνόκτητο πλοίο

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης δήλωσε ότι «πραγματοποιήσαμε δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα. Η πρώτη έγινε στο Star Nasia και η άλλη στο Morning Tide χρησιμοποιώντας κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους και τα χτυπήματα ήταν ακριβή και άμεσα.

Επιβεβαιώνουμε τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα κατά των ισραηλινών πλοίων ή εκείνων που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης έως ότου αρθεί ο αποκλεισμός και λήξει η επιθετικότητα κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για φορτηγό πλοίο της εταιρείας STAR BULK CARRIERS – Πέτρος Παππάς. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, έχοντας στόλο από 116 φορτηγά πλοία από 53.000 τόνους ως 210.000 τόνους χωρητικότητα.

πηγή ΠΡΏΤΟ ΘΕΜΑ

https://www.protothema.gr/

Related Articles

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αλλάζει την εικόνα της Αττικής”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, ενός εμβληματικού...

Β. Κορκίδης: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα ενισχύοντας ευάλωτα νοικοκυριά και στηρίζοντας επιχειρήσεις»

Από τον  Βασίλη  Κορκίδη, Πρόεδρο Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Τρία μέτρα ως...

MOORE GREECE: the first international accountancy network to become a member of the Mindful Business Charter

We are delighted to announce that we are the first international accountancy...

“Sikania II Hybrid”-Το πρώτο υβριδικής τεχνολογίας πλοίο καθελκύστηκε στο Πέραμα

Kαθελκύστηκε το πρώτο υβριδικής τεχνολογίας επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο στο ναυπηγείου Κανέλλου στο...