Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ο Υπουργός Ναυτιλίας στην τελετή εγκαινίων για την ολοκλήρωση Επέκτασης του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας στην τελετή εγκαινίων για την ολοκλήρωση Επέκτασης του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων

Τον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στο λιμάνι του Πειραιά, στην τελετή εγκαινίων για την ολοκλήρωση Επέκτασης του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων (Car Terminal) Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς(6.2.2024)

Τις νέες προοπτικές που διανοίγονται για το λιμάνι του Πειραιά με την ολοκλήρωση της επέκτασης του σταθμού για τη διακίνηση αυτοκινήτων, ανέδειξε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την τελετή των εγκαινίων της νέας υποδομής που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του για την ευγενική πρόσκληση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά κ. YU ZENG GANG και των μελών του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π., να παραστεί στην εκδήλωση. Και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ και επέκτασης 40.000 τ.μ., συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, γιατί ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά. Ταυτόχρονα θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα άλλα και την ελκυστικότητα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας». Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε επίσης ότι «με την υλοποίηση αυτού του καθοριστικού έργου, επιβεβαιώνεται η στρατηγική προσήλωση της κυβέρνησης προς την ανάπτυξη και την καινοτομία. Παράλληλα ενισχύεται η πρωτοκαθεδρία της χώρας μας στον κόσμο της ναυτιλίας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να προωθηθεί η βιώσιμη αστική ανάπτυξη, η χρήση βιώσιμων μεθόδων μεταφοράς και να υιοθετηθούν προηγμένες τεχνολογίες επιδιώκοντας την ολοκλήρωση έργων με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι, σε κάθε διπλωματική επαφή και σε κάθε απόφαση, η κατεύθυνση και της Κυβέρνησης αλλά και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι η ενίσχυση του κράτους στο παγκόσμιο στερέωμα και η προώθηση πολιτικών που υπηρετούν τη βιωσιμότητα και τη πράσινη ανάπτυξη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Στυλιανίδη.

Έλεγχος κατά αντιπαραβολή

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι Υπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών,

Αξιότιμε Πρέσβη της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία (Xiao Junzheng),

Κυρίες και κύριοι,

Είναι ιδιαίτερη τιμή που μου προσφέρετε τη δυνατότητα να απευθύνω χαιρετισμό εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή, την τελετή εγκαινίων της επέκτασης του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων, ευρέως γνωστού ως car terminal, στο λιμάνι του Πειραιά.

Θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά κ. YU ZENG GANG καθώς και στα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. για την επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχω σε αυτήν τη σημαντική τελετή.

Η ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ και επέκτασης 40.000 τ.μ., συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, γιατί ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά.

Ταυτόχρονα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα άλλα και την ελκυστικότητα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας

Η νέα υποδομή δεν αποτελεί μόνον ένα σταθμό διακίνησης αυτοκινήτων, αλλά αντιπροσωπεύει και ένα κρίσιμο βήμα προς την ενίσχυση της λειτουργικότητας του λιμένα και την προώθηση των εμπορικών δραστηριοτήτων μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το λιμάνι γίνεται επίσης κόμβος μεταφόρτωσης οχημάτων στη Μεσόγειο Θάλασσα και συμβάλλει με αυτό το τρόπο στην ανάπτυξή του σημαντικά.

Με την υλοποίηση αυτού του καθοριστικού έργου, επιβεβαιώνουμε τη στρατηγική μας προσήλωση προς την ανάπτυξη και την καινοτομία. Παράλληλα ενισχύουμε την πρωτοκαθεδρία της χώρας μας στον κόσμο της ναυτιλίας και είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Αγαπητοί παρευρισκόμενοι,

Θα ήθελα λίγο να επεκτείνω τις σκέψεις μου σε ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην προώθηση βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και τον εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό του δικτύου μεταφορών. Είχα μια πολύ ωραία συζήτηση χθες με τον Δήμαρχο Πειραιά ακριβώς για όλα αυτά.

Η επέκταση λοιπόν του car terminal αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας να διαμορφώσουμε έναν χώρο που να συμβαδίζει με τις σύγχρονες αρχές της βιωσιμότητας. Αυτό που λέμε στη διεθνή ορολογία sustainability.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, τη χρήση βιώσιμων μεθόδων μεταφοράς και να υιοθετήσουμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες επιδιώκοντας την ολοκλήρωση έργων με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το εκσυγχρονισμένο λοιπόν δίκτυο μεταφορών αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για αποδοτικότερες, γρηγορότερες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες μεθόδους μετακίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία.

Σε κάθε διπλωματική επαφή και σε κάθε απόφαση, η κατεύθυνσή μας είναι μια. Η ενίσχυση του κράτους μας στο παγκόσμιο στερέωμα και η προώθηση πολιτικών που υπηρετούν τη βιωσιμότητα και τη πράσινη ανάπτυξη.

Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που συνέβαλε στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου έργου, καθώς και την ευγνωμοσύνη μου προς όλους όσοι υποστήριξαν αυτήν την καινοτόμο πρωτοβουλία.

Η αφοσίωσή σας προς τη συνεχή επίτευξη τέτοιων σημαντικών στόχων είναι αξιοσημείωτη και διαπιστώνουμε για ακόμη μία φορά αυτό που, δύο Υπουργοί που είναι εδώ το ξέρουν καλύτερα από μένα, γιατί είναι σε πιο οικονομικά Υπουργεία κι έχουν με πολύ μεγάλες προσπάθειες και δυσκολίες περάσει αυτή τη νέα αντίληψη στην ελληνική κοινωνία.

Διαπιστώνουμε επιμένω, πως η σύμπραξη της Πολιτείας με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να ενισχύσει ουσιαστικά αυτή την αποτελεσματικότητα τέτοιων έργων και να δώσει μια νέα ώθηση σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής οικονομίας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...