Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Το Ίδρυμα Ευγενίδου πρωτοστατεί στην γαλάζια οικονομία 
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το Ίδρυμα Ευγενίδου πρωτοστατεί στην γαλάζια οικονομία 


Eίναι πλέον μέλος της τεχνολογικής πλατφόρμας Waterborne, ως το μοναδικό κοινωφελές Ίδρυμα της χώρας με θεσμικό ρόλο και στρατηγική στην γαλάζια οικονομία και στις απαιτούμενες δεξιότητες στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την θάλασσα.
Η πλατφόρμα Waterborne έχει συσταθεί ως συμβουλευτικό όργανο προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σχετικά με τις ανάγκες έρευνας και ανάπτυξης για τον ευρύτερο υδάτινο τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου με το Υπουργείο Ναυτιλίας και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά και την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και τη διευκόλυνση της διάχυσης νέων ιδεών και μεθόδων στους τομείς της γαλάζιας οικονομίας, με βασικό πυλώνα της δραστηριοποίησης μία βιώσιμη και ανθεκτική γαλάζια οικονομία, στην οποία η προστασία του περιβάλλοντος θα συμβαδίζει με τις οικονομικές δραστηριότητες και με έμφαση στην εφαρμογή τους στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Ως απόρροια του μνημονίου συνεργασίας, στις 19 και 20 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος Ευγενίδου το «2ο Συνέδριο για την Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία» το οποίο συνδιοργανώνει η  Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλία, η Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μαζί με την Ένωση Κρατών της Μεσογείου.


Περισσότερες πληροφορίες ➡️ https://lnkd.in/daqEA3CG

Related Articles

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...

VANOS’ Protect & Defend retail: inspiring gifts, for this Easter season

This Easter season, if you are looking for inspiring gifts, visit the...

GAC: Record-breaking container throughput following import surge

 Gothenburg, Sweden The container volumes at the Port of Gothenburg continue to...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MAVRIKOS IMPORTS S.A. για πέμπτη χρονιά στα Greek Exports Forum & Awards 2024

Η εταιρεία MAVRIKOS BORN2EXPORT βραβεύτηκε με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία Top Trading Export Company αναδεικνύοντας την εξαιρετική...