Μετά από μία μαραθώνια διαβούλευση γεμάτη εντάσεις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η διαδικασία με το νομοσχέδιο να περνά με 176 ψήφους.

Συνολικά στη διαδικασία συμμετείχαν 254 βουλευτές εκ των οποίων οι 176 ψήφισαν «ναι», 76 «όχι», 2 «παρών», ενώ 46 απείχαν από την ψηφοφορία.

Από τη ΝΔ «ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, 20 «όχι» ενώ υπήρξαν και 31 αποχές. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχε μόνο ο Παύλος Πολάκης, ενώ «παρών» δήλωσε η Νίνα Κασιμάτη. Από το ΠαΣοΚ 11 βουλευτές του ψήφισαν «παρών». Συγκεκριμένα απείχαν οι: Λιακούλη, Χνάρης, Καζάνη, Πουλάς, Μιχαηλίδης, Παρασκευαΐδης, Σταρακά, Κωνσταντινόπουλος, Μπαράν, Πάνας, Νικολαΐδης. Από τη Νέα Αριστερά απείχαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της.

Πλέον, η Ελλάδα γίνεται η 21η στην Ευρώπη, η 16η στην ΕΕ και η 37η παγκοσμίως που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Μητσοτάκης: «Είμαστε περήφανοι»

Λίγο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση που έκανε ανέφερε: «Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες».

Πηγή το ΒΉΜΑ  https://www.tovima.gr/