Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Μεταξά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Μεταξά

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιείται σε Νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου και το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιείται σε Ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας

Σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:15, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».

Επρόκειτο για μια χειρουργική επέμβαση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος της ΩΡΛ κλινικής, την οποία έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία ο Διευθυντής ΕΣΥ κ. Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος κ. Παγουλάτου και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ασθενής που χειρουργήθηκε ήταν ενταγμένος ήδη στην ενιαία λίστα χειρουργείου και «εκμεταλλεύτηκε» τη δυνατότητα που του δίνει ο νέος νόμος για τα απογευματινά χειρουργεία, προκειμένου να επισπευστεί η χειρουργική του επέμβαση.

Πρέπει να τονιστεί ότι τα απογευματινά χειρουργεία του Νοσοκομείου Μεταξά, θα αφορούν σε καλοήθεις επεμβάσεις, καθώς οι χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν σε κακοήθειες, εκτελούνται πάντα κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα των πρωινών χειρουργείων.

Είναι άξιο αναφοράς ότι πρόκειται για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιείται σε Νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, όπως επίσης και το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιείται σε Ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας.

Η ομάδα που συμμετείχε στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο του Νοσοκομείου Μεταξά αποτελούνταν από τους/τις:

Νίκος Παπαδημητρίου, Ιατρός ΩΡΛ, Διευθυντής ΕΣΥ

Αλεξάνδρα Παγουλάτου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ & Αναισθησιολογικου Τμήματος Μεταξά

Σκορδίλη Χριστίνα, Νοσηλεύτρια ΤΕ Χειρουργείου

Κατσικάδη Ιωάννα, Νοσηλεύτρια ΔΕ Χειρουργείου

Γρηγοριάδου Ανδρομάχη, Νοσηλεύτρια ΤΕ Αναισθησιολογικού

Κεστεκίδης Αλέξανδρος, Τραυματιοφορέας Χειρουργείου

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος δήλωσε μετά το πέρας της επέμβασης:

«Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, καθώς πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος καθώς το Νοσοκομείο μας σε συνεργασία με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά & Νήσων, έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το νέο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, επ’ ωφελεία των ασθενών μας.

Πρόκειται για ένα άκρως κοινωνικό μέτρο που θα συνεισφέρει στη μείωση της λίστας αναμονής χειρουργείων, αλλά και στην αύξηση του εισοδήματος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας ανταποκρίθηκε άμεσα και  συμμετέχει ενεργά από σήμερα στα απογευματινά χειρουργεία, παρά τις όποιες δυσκολίες, δηλώνοντας στη πράξη ότι στηρίζει κάθε νέο εγχείρημα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που στο επίκεντρο έχει τον ασθενή και την παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών υγείας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου στο Νοσοκομείο Μεταξά γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχαμε προχωρήσει τόσο γρήγορα και τόσο αποφασιστικά, όπως επίσης τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιά & Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη για τη στήριξή τους στη σημαντική προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης που επιχειρείται στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας».

Related Articles

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στον Πειραιά

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδοστρώματος, από ώρα 22:00΄ της 20-7-2024 έως την ώρα...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΒΕΠ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΛΤΑ

Στις 8/7/2024 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...

Αιτήματα ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΙΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες μελών του σχετικά με...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το Πολυθεματικό Φεστιβάλ Τέχνης Σκέψης & Δημιουργίας συνεχίζεται!

Το Πολυθεματικό Φεστιβάλ Τέχνης Σκέψης & Δημιουργίας ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ! ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ...