Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home AGENDA CYBER STORY:Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Σφακιανάκη και της Εύης Βουκελάτου στις 14/3
AGENDAΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

CYBER STORY:Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Σφακιανάκη και της Εύης Βουκελάτου στις 14/3

Ανάρτηση του Στρατηγού και Συγγραφέα κ. Μάνου Σφακιανάκη, για την παρουσίαση του βιβλίου του την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:00,  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Νοιώθω ευλογημένος γιατί σε λίγες ημέρες παρουσιάζω ακόμα Ένα μοναδικό παραμύθι με μπόλικη έμπνευση πήρε σάρκα και οστά για τα παιδιά μας με κύριο πρωταγωνιστή τον Ορφέα ο οποίος βυθίζεται στον Μαγικό κόσμο του Διαδικτύου και των Video Games όπως και πολλά αλλά παιδιά, όπου σύντομα θα ανακαλύψει ότι ο κόσμος αυτός κρύβει κινδύνους….Τι κάνει ο Ορφέας;; νοιώθει παγιδευμένος !!! Θα καταφέρει να αποδράσει;;

Όλη αυτή η αγωνία του Ορφέα αλλά και των γονιών του περνάει μέσα από αυτό το παραμύθι το οποίο με τρόπο μαγικό δίνει λύσεις κ διέξοδο σε αδιέξοδα …

Επειδή στην εκδήλωση μας οι θέσεις είναι αριθμημένες κ με όνομα δοσμένες θα εκτιμούσα το Εμαιλ (email) σας για την δήλωση συμμετοχής σας.

Η προσέλευση στην αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής θα γίνεται μόνο σε όσους έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους για ταυτοποίηση.

Ccucase@gmail.com

 

Μανώλης Σφακιανάκης

Ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α., Ιδρυτής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Ειδικός Ερευνητής, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και Ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), μιας μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, όπως είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας στο Διαδίκτυο, η εκπαίδευση, η ενεργοποίηση και η επιστημονική έρευνα στον τομέα των τεχνολογιών και του Διαδικτύου.

Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο Έγκλημα του Πλαστικού Χρήματος (Plastic Crime) και στο FBI σε θέματα που αφορούν την Τρομοκρατία στο Διαδίκτυο (Cyber Terrorism). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων α) στις «Ποινικές Επιστήμες» και β) στην «Εγκληματολογία» του Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Εργάστηκε στην Ελληνική Αστυνομία επί 34 έτη, εκ των οποίων τα 23 ασχολούνταν με τη διερεύνηση ηλεκτρονικών εγκλημάτων και υπήρξε ο ιδρυτής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα. Έχει χειριστεί περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα. Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής από το 2001 έως σήμερα σε 1.300 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή (INTERPOL, EUROPOL, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Διεθνών Οργανισμών κ.ά.). Είναι ο εμπνευστής των εφαρμογών CyberKid και CyberAlert˙ για την πρώτη, μάλιστα, βραβεύτηκε στο Mobility Forum & Apps Awards 2015 με το Χρυσό Βραβείο. Η καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για την κοινωνική του προσφορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών και τη UNISEF αλλά και από το FBI για τη διερεύνηση διαδικτυακών εγκλημάτων. Έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στην Αστυνομική Ακαδημία και στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Έχει γράψει βιβλία με θέμα το Διαδίκτυο και έχει ιδρύσει έξι εταιρείες με αντικείμενο εργασιών τους την κυβερνοασφάλεια και όχι μόνο.

(Πηγή: “Ελληνοεκδοτική”, 2024)

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη

Το νέο επεισόδιο Space Series μόλις “προσγειώθηκε” και είναι αφιερωμένο στην επιστροφή...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδριάζει στις 29 Απριλίου

Ειδική συνεδρίαση του Σώματος,  θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29-4-2024 και ώρα...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL 1

 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Μεγάλη Τρίτη 30.03.2024  και ώρες 18:00 με 21:00, WEBINAR...