Τετάρτη , 24 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Φύτευση νέων δέντρων στον Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φύτευση νέων δέντρων στον Πειραιά

Φύτευση νέων δέντρων στον Πειραιάστο πλαίσιο Μνημoνίου Συνεργασίας με τον Ακαδημαϊκό κόμβο των Ηνωμένων Εθνών (ΚΕΠΑ-ΕΚΠΑ)

 

Ο Δήμος Πειραιά και ο Ακαδημαϊκός κόμβος των Ηνωμένων Εθνών για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ-ΕΚΠΑ), προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με κύριο στόχο την υλοποίηση συνεργειών περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

 

Το Μνημόνιο υπεγράφη στο Δημαρχείο Πειραιά από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον καθηγητή Δημήτρη Μαυράκη,  με την ιδιότητα του UNAI Hub SDG7.

Πιο αναλυτικά, συμφωνήθηκε η άμεση διάθεση 150 δένδρων για την τρέχουσα φυτευτική περίοδο με  χορηγία της Hellenic Plants σε χώρους που έχει ήδη επιλέξει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Επιπλέον θα διαθέτουν 1000 δένδρα την περίοδο 2024-2025 και αλλά 1000 την περίοδο 2025-2026,  που θα φυτεύουν σε διάφορα σημεία στην πόλη, τα οποία επιχορηγούνται από το Πράσινο Ταμείο.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης  Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς Νικήτας Γκόλφης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Προβλέπονται επίσης περιβαλλοντικές συνέργειες όπως η υλοποίηση προγραμμάτων δενδροφυτεύσεων, η ενθάρρυνση συμμετοχής τοπικών φορέων και νεανικών ομάδων στην φύτευση δένδρων σε δημοτικούς χώρους, η υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε θέματα όπως η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ενεργειακής φτώχειας κ.α.

Στο πλαίσιο του  Μνημονίου ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει πλέον στη Διεθνή Πρωτοβουλία Φύτευσης Δένδρων “75 UN – 75 Trees UNAI SDG7” και στη Διεθνή Κοινότητα (UNAI SDG7 – Community) της Πρωτοβουλίας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του τόνισε: 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ξεκινάει μια σημαντική συνεργασία για τον Δήμο Πειραιά με επίκεντρο την ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη μας και συγκεκριμένα με την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος δενδροφυτεύσεων τα επόμενα χρόνια. Είναι ένας κρίσιμος τομέας για εμάς, καθώς ο Πειραιάς είναι από τις πόλεις με το λιγότερο πράσινο ανά τετραγωνικό, εξαιτίας της πυκνής δόμησης και της έλλειψης ελεύθερων οικοπέδων. Η αρχή της συνεργασίας μας γίνεται με τη φύτευση νέων δένδρων στον Πειραιά, ενώ θα ακολουθήσουν συνέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, τομείς με τους οποίους ασχολείται επιστημονικά το  Κ.Ε.Π.Α. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαυράκη για την εποικοδομητική μας συνεργασία, η οποία είμαι βέβαιος πως θα είναι επ΄ ωφελεία της πόλης μας».

 

Ο Διευθυντής του Κ.Ε.Π.Α., καθηγητής και Ακαδημαϊκός Κόμβος του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Μαυράκης, σημείωσε:

 

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Ακαδημαϊκού Κόμβου του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών του Δήμου για υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος δενδροφυτεύσεων, μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας και τέλος συμμετοχής στις παγκόσμιες προσπάθειες προώθησης των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ».

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...