Παρασκευή , 19 Ιούνιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά

Ενημερώθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πόρου,  Λαυρίου,  Σαρωνικού,  Αίγινας και Πειραιά ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, Ν. Χανίων 25, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι των Χανίων στο λιμάνι του Πειραιά με 277 επιβάτες, 40 Ι.Χ., 87 Φ/Γ, 3 Δ/Κ και 81 μέλη πληρώματος.

Το “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με μειωμένη ταχύτητα, τις πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του και τα οχήματα.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επιτράπηκε η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς το λιμάνι του Ηρακλείου.

Εντοπισμός 39 ατόμων στην Γαύδο – – Αλιευτικός έλεγχος στη Λάρυμνα 

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων για τον εντοπισμό τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών και ενός ξύλινου σκάφους στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” της Γαύδου.

Οι αλλοδαποί αρχικά μεταφέρθηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι ¨ΚΑΡΑΒΕ¨ της Γαύδου και στη συνέχεια με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Ακολούθως, οδηγήθηκαν με τη συνοδεία στελεχών ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι της Σούδας Χανίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ξύλινο σκάφος.

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο περιπολίας, εντοπίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας μια 43χρονη, να έχει αλιεύσει καταδυόμενη από την ακτή οχτακόσια (800) τεμάχια αχινούς, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο των είκοσι (20) τεμαχίων, στη θαλάσσια περιοχή της «ΜΑΝΤΕΣΙΑΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ».

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η πλεονάζουσα ποσότητα των αλιευμάτων κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα.

Related Articles

Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας: Δεξίωση στο St’ Nicholas Business Club στο Πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2026

Η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε την επίσημη Δεξίωσή της στο...

Το ίδρυμα «Τάκης Ηλιόπουλος»ανοίγει τις πύλες του – Το όραμα και οι πρώτες δράσεις

Με ιδιαίτερη χαρά και δέσμευση για την κοινωνική προσφορά, το Κοινωφελές Ίδρυμα...

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πραγματοποίησε γεύμα εργασίας με επίτιμο ομιλητή τον Υπουργό Ναυτιλίας

Την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2026, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας...

ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ναυτιλιακής Λέσχης Στελεχών Προμηθειών 

Ο καπτ. Μάριος Μπουγιούκας όντας εξαιρετικός γνώστης ναυτιλιακών θεμάτων, αεικίνητος, με πολύ δυνατή...