Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Προκήρυξη υποτροφιών HELMEPA Ακαδημαϊκού έτους 2024-2025
AGENDAΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προκήρυξη υποτροφιών HELMEPA Ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA προκηρύσσει για το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025, πέντε (5) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master’s, πλήρους (full-time) μονοετούς ή διετούς φοίτησης και παρακολούθησης με φυσική παρουσία, σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και τη Μεγάλη Βρετανία.

Στόχος του προγράμματος υποτροφιών της HELMEPA είναι η δημιουργία στελεχών με στέρεες επιστημονικές βάσεις στους τομείς Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και Εκπαίδευσης, η επιβράβευση της αριστείας ή και η ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών/τριών.

  1. Υποτροφία για Μεταπτυχιακές Ναυτιλιακές Σπουδές, ύψους 15.000€, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού, Ιδρυτή της HELMEPA.
  2. Δύο (2) υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές Περιβάλλοντος, α) ύψους 15.000€, στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, Επίτιμου Προέδρου της HELMEPAβ)ύψους 10.000€ στη μνήμη του Βάσου Χατζηωάννου, ευγενική χορηγία της οικογένειας.
  3. Υποτροφία για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε, Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ή Ναυπηγική και Θαλάσσια Μηχανική, ύψους 15.000€ στη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά. Η Υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της κόρης του, κας Ειρήνης Στ. Νταϊφά, Γενικής Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA.
  4. Υποτροφία για Μεταπτυχιακές Ναυτιλιακές Σπουδές, ύψους 10.000€, στη μνήμη του Νικολάου Σ. Αποστολόπουλου. Η υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του εκλιπόντος. Προτεραιότητα θα δοθεί στις σπουδές που έχουν σχέση με το Ναυτικό Δίκαιο (MaritimeLaw) και τις Ναυτασφαλίσεις (MarineInsurance).

 

ΑΙΤΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ

             Υποψήφιοι μέχρι 32 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε Ελληνικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) ή Κολλέγιο ή Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), με βαθμό πτυχίου 7,5 και άνω.

             Υποψήφιοι που έχουν εξασφαλίσει βεβαίωση αποδοχής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα πλήρους μονοετούς ή διετούς φοίτησης (full time), για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ & ΥΠΟΒΟΛΗ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά (πατήστε εδώ) και να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω e-mail στο dkazas@helmepa.gr, μέχρι και τις 15.05.2024.

Για να ενημερωθείτε περαιτέρω δείτε εδώ τιςΣυχνές Ερωτήσεις.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...