Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στα Άβδηρα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στα Άβδηρα

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πόρτο Λάγος, για προσάραξη ενός Ε/Π-Α/Κ σκάφους σε βραχώδη περιοχή, κοντά στην ακτή στη θαλάσσια περιοχή ”ΜΠΟΥΛΟΥΣΤΡΑ” Αϊ Γιάννη Αβδήρων Ν. Ξάνθης.
Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισαν το αλιευτικό σκάφος να έχει προσαράξει με τον μοναδικό επιβαίνοντά του, καλά στην υγεία του. Το αλιευτικό πρόκειται να αποκολληθεί και να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι των Αβδήρων τις πρωινές ώρες σήμερα.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγος.
Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 91 ατόμων νοτιοανατολικά της Γαύδου την 09/03/24 – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέσβο
Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 91 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Γαύδου, τις μεσημβρινές ώρες την 09/03/24, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες χθες τέσσερις εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 22, 25, 26 και 36 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Εκθεση”. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
*****
Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη νησίδα “ΠΑΝΑΓΙΑ” Λέσβου 29 αλλοδαπούς. Με τη συνδρομή δύο έτερων περιπολικών σκαφών που έσπευσαν στο σημείο, οι προαναφερθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-48χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25,
-13χρονου, από το λιμάνι Αγνώντα της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166 και
-38χρονης, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...