Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ICC WOMEN HELLAS: Γιατί οδηγήθηκαν σε παραίτηση η Πρόεδρος Άννα Καμαρίδη και η Αντιπρόεδρος Ειρήνη Βενιάμη;
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ICC WOMEN HELLAS: Γιατί οδηγήθηκαν σε παραίτηση η Πρόεδρος Άννα Καμαρίδη και η Αντιπρόεδρος Ειρήνη Βενιάμη;

Tα κλειδιά της ισοτιμίας ανήκουν στην κοινωνία, όχι σε ένα «macho» αποφάσεις (φωτό)

Παραιτήθηκαν  η Πρόεδρος Άννα Καμαρίδη και η Αντιπρόεδρος Ειρήνη Βενιάμη του ICC Women Hellas

 

panoulis photography

Για μία ακόμη φορά αίσθημα πίκρας και απογοήτευσης;

Όχι μόνο.

Αγανάκτηση , αίσθημα κατάφωρης αδικίας και αποκεφαλισμός του σημαντικότερου την τελευταία 20ετία συνδέσμου για την προαγωγή των δικαιωμάτων των γυναικών , για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Το ICC WOMEN HELLAS, υπογράφω με όλα τα κουρασμένα μου πια δάχτυλα να γράφω υπέρ του αυτονόητου της γυναικείας ισοτιμίας, ότι αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο, ό,τι πιο ολοκληρωμένο, ό,τι πιο αποτελεσματικό έχει δημιουργηθεί στα 40 χρόνια που παλεύω ως δημοσιογράφος αλλά και ως ακτιβίστρια για τα αυτονόητα πλην όμως ακόμη ακατοχύρωτα δικαιώματα των γυναικών για ισότητα  στον τομέα της εργασίας , μέσα στη οικογένεια, μέσα στην κοινωνία.

 

Τι συνέβη λοιπόν ;

Μαθαίνουμε από τις επιστολές παραίτησης της Προέδρου & της Αντιπροέδρου του ICC WΟMEN HELLAS ότι κάποια μέλη του ΔΣ του κυρίως σώματος του ICC , μόνον άνδρες (είχαν βεβαίως όλο το δικαίωμα – πως λέμε το νόμιμον – ) συγκεντρώθηκαν, συνεδρίασαν, απουσών των παραληπτριών των επικρίσεων τους και εντέλει διατύπωσαν την απόλυτη δυσαρέσκεια τους απέναντι στις επικεφαλής του γυναικείου παραρτήματος του ICC WOMEN HELLAS .

 

Mέχρι χθες τις καταχειροκροτούσαν γιατί είναι η αλήθεια, τα «έργα και αι ημέραι» της Προέδρου Άννας Καμαρίδη και της αντιπρόεδρου Ειρήνης Βενιάμη ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα, στους κόλπους του γυναικείου κινήματος.

Πως αντέδρασαν σε αυτό το οξύμωρο σχήμα «από τη μία μας χειροκροτάτε και από την άλλη συγκεντρώνεστε και ζητάτε την κεφαλήν μας επί πίνακι»; Με παραίτηση!

Υπέβαλαν και οι δύο τις παραιτήσεις τους τις οποίες θα δείτε στο παρακάτω άρθρο της συναδέλφου από το mononews Άννας Διανά.

40 χρόνια είμαι στη  δημοσιογραφία 40 χρόνια παλεύω την συντήρηση & την ανδρική υπεροψία της μη αποδοχής Αυτονόητων γυναικείων δικαιωμάτων, χρειάστηκε ένα ολόκληρο κίνημα #metoo για να αποκτήσουμε φωνή για ακόμη πιο ζωτικά ζητήματα και ακόμη πολεμάμε για να σταθούμε όρθιες στην πρόοδο;

Είναι πρόοδος, κυρίες και κύριοι , τόσο η γυναικεία ενδυνάμωση η οποία ευελπιστούμε όσες και όσοι σκεφτόμαστε με καθαρό μυαλό να επιφέρει αρμονία και ισορροπία στις κοινωνίες και στις οικογένειές μας, είναι εκσυγχρονισμός , είναι βήματα μπροστά για μια Ελλάδα που καθημερινά θρηνεί ένα θύμα κακοποίησης η γυναικοκτονίας .

Οδηγείτε σε απόγνωση και εξαναγκασμό σε παραίτηση τις γυναίκες που μπήκαν σημαιοφόροι σε ένα  απόλυτο success story ;

Αναρωτηθήκατε πόσες γυναίκες συνταχθήκαμε πίσω από την Μαρίνα Γιαβρόγλου στην αρχή και στην δική της πυγμή και στη συνέχεια μαζί και πλάι στην Άννα και στην Ειρήνη; Αναρωτηθήκατε τι ακριβώς πετύχαμε όλες μαζί;

Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος των παρεμβάσεων μας για το καλό της ελληνικής κοινωνίας ; πάλι ορθώσατε το male authority , πάλι είναι τόσο σκληρό να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο για το «ηθικό και νόμιμον» ώστε μας οδηγείτε στο «κλείσιμο του μαγαζιού».

Κλειδοκράτορες ενός οίκου του ICC Women Hellas που χτίσαμε εμείς οι γυναίκες , μιας εστίας που με πάρα πολλή δουλειά, με πάρα πολλούς και σκληρούς αγώνες  για πάρα πολλά χρόνια (:εντός τα τελευταία χρόνια ICC , εκτός ICC επι πολλά  πριν της ύπαρξης του)  δημιουργήσαμε.

 

ΟΧΙ Δεν φοβόμαστε

Πληρώσαμε για αυτά τα κλειδιά.

Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν.

Δεν τα οφείλουμε σε κανέναν.

Παρά μόνον εσείς οφείλετε ευχαριστώ & ταπεινότητα απέναντι στις γυναίκες σας , στις κόρες σας , στις μανάδες σας, στις συνεργάτιδες σας, σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό που βάλλεται !

Εμείς έχουμε τα όπλα μας, τα όπλα της ανθεκτικότητας , της ενσυναίσθησης, των πολυσχιδών προσωπικοτήτων μας ,της πολυπραγμοσύνης μας , της εντιμότητας μας πάνω απ’ όλα και του δικαίου που είναι με το μέρος μας.

 

Mε αστήρικτους ισχυρισμούς , προσβάλλετε και θίγετε 300 γυναίκες .

Γνωρίζετε πολύ καλά τους 300 του Λεωνίδα , είναι η στιγμή να γνωρίσετε και τις 300 της Άννας και της Ειρήνης.

Αρκετά το λακωνίζειν, εξάλλου εστί φιλοσοφείν.

το άρθρο έγραψε η δημοσιογράφος,  κυρία:

-Ειρήνη Νικολοπούλου, Μέλος του ICC Women Hellas, Πρώην Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ICC WH.

Δημοσιευμένο στο ιστολόγιο: EIRINIKA.GR

https://www.eirinika.gr/

Related Articles

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

ΣΟΛΠ: Ημέρα εκκίνησης Φορολογικών Δηλώσεων για το 2024

Από τον  Δημήτρη  Ίσαρη πρόεδρο ΣΟΛΠ, εκλεγμένο μέλος στη  ΣΤΑ, Πρόεδρο του...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...