Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ WISTA Hellas: Το νέο Δ. Σ. και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή για τη διετία 2024-2026
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

WISTA Hellas: Το νέο Δ. Σ. και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή για τη διετία 2024-2026

Το διεθνές δίκτυο γυναικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου, εκτείνεται σε 59 χώρες,

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της WISTA Hellas, του διεθνούς δικτύου γυναικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου και το οποίο εκτείνεται σε 59 χώρες, για τη διετία 2024-2026.

 

Το νέο ΔΣ διαμορφώνεται ως εξής:

 

Πρόεδρος: Βιβή Κολλιοπούλου,

Insurance Manager, Angelicoussis Group

 

Αντιπρόεδρος: Ακριβή Μπρίκου

CFO, Efshipping Company S.A.

 

Γ. Γραμματέας:  Άννα Γιατρά

Shipbroker, Renaissance Shipbroking S.A.

 

Ταμίας: Σαμάνθα Λουράντου

Purchasing Manager – Member of the ESG Committee, Atlantic Bulk Carriers Management Ltd.

 

Μέλος:  Μαρία Κυρατσούδη

Business Development Manager, American Bureau of Shipping (ABS)

Στην αρχική φωτογραφία: Από αριστερα: Άννα Γιατρά, Σαμάνθα Λουράντου, Ακριβή Μπρίκου, Βιβή Κολλιοπούλου, Μαρία Κυρατσούδη

Ως αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. εκλέχθηκαν οι κυρίες Έφη Τσολάκη, Κατερίνα Μαχαίρα και Μάρα Μανουδάκη, ενώ την Εξελεγκτική Επιτροπή θα εκπροσωπήσουν οι κυρίες Ελίνα Σουλή, Ελίνα Κασσωτάκη και Ιωάννα Τοπάλογλου.

Η εκλεγείσα πρόεδρος, Βιβή Κολλιοπούλου, είναι ενεργό μέλος της WISTA Hellas από το 2001, ενώκατείχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου για το πρώτο έτος της θητείας 2004-2006, πριν μετακινηθεί στο Λονδίνο λόγω εργασιακών υποχρεώσεων. Επίσης, ήταν μέλος και στη συνέχεια Γενική Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής ( ExCo) της WISTA International την περίοδο 2005 έως2009. Η Βιβή έχει παρακολουθήσει πολλές συνελεύσεις, εκδηλώσεις και συνέδρια τόσο της WISTA Hellas όσο και της WISTA International και έχει υποστηρίξει πρωτοβουλίες της WISTA καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

 

Έχει εργαστεί στον τομέα της ναυτασφάλισης και των απαιτήσεων σε εταιρίες όπως στους Richards Hogg Lindley και στο Standard P&I Club, τόσο στον Πειραιά όσο και στο  Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Το 2009 εντάχτηκε στη Thenamaris (Ships Management) Inc. ως επικεφαλής του τμήματος Ασφαλειών και Απαιτήσεων. Από το 2019 μέχρι σήμερα βρίσκεται στον όμιλο Αγγελικούση ως Διευθύντρια του Ασφαλιστικού Τομέα. Μέρος του ρόλου της είναι, επίσης, να προσελκύει και να αναπτύσσει νέους ταλαντούχους συνεργάτες, έχοντας πάντα ως στόχο να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία προς όφελος της ναυτιλιακής κοινότητας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η προσέλευση των μελών κατά την Τακτική Γενική συνέλευση υπήρξε μεγάλη. Παρέστησαν 105 μέλη αυτοπροσώπως και 33 διά αντιπροσώπου.

 

Το Δ.Σ. εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στα απερχόμενα μέλη του ΔΣ κυρίες Έλπη Πετράκη, Ελίνα Κασσωτάκη και Ελίνα Σουλή για την αμέριστη συνεισφορά και τα επιτεύγματά τους κατά την θητεία τους.

Διοικητικό Συμβούλιο WISTA Hellas 2022-2024

 

After our 29th Annual General Assembly and elections for the new Board of Directors and Auditing Committee of WISTA Hellas, held on Wednesday 28th February 2024, we are pleased to announce our new BoD:

President: Vivi Kolliopoulou, Insurance Manager at Angelicoussis Group
Vice-President: Akrivi Brikou, CFO at Efshipping Company S.A.
G. Secretary: Anna Giatra, Shipbroker at Renaissance Shipbroking S.A
Treasurer: Samantha Lourandou, Purchasing Manager – Member of the ESG Committee at Atlantic Bulk Carriers Management Ltd
Member: Maria Kyratsoudi, Business Development Manager at American Bureau of Shipping (ABS)

Thank you to all the members for their vote of confidence and especially for their loyalty and continuous support to the Association 🙏

Η WISTA Hellas είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1993. Η WISTA Hellas αριθμεί περισσότερα από 350 μέλη, τα οποία κατέχουν καίριες θέσεις στις εταιρείες όπου εργάζονται και συμβάλλουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων στην ελληνική ναυτιλία και στο διεθνές εμπόριο. Το Σωματείο προωθεί την ισότητα των φύλων και την ίση εκπροσώπηση σε θέσεις ευθύνης .  Για την επίτευξη των σκοπών του παρέχει το πλαίσιο εντός του οποίου ενθαρρύνεται η δικτύωση και η ανταλλαγή επαγγελματικών απόψεων, πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των μελών του, ενώ στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τόσο εντός όσο και εκτός των κόλπων του Σωματείου. Επιπλέον, προωθεί τη δια βίου εκπαίδευση, ως μέσο επαγγελματικής εξέλιξης και ανέλιξης των μελών του.

 

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...