Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Κέρδη ρεκόρ για την ATTICA GROUP
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κέρδη ρεκόρ για την ATTICA GROUP

ATTICA  GROUP

Ο Όμιλός μας παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Πάνος Δίκαιος: «To 2023 πετύχαμε τη βελτίωση των οικονομικών μας αποτελεσμάτων και την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής μας θέσης. Με την απορρόφηση της ΑΝΕΚ, ολοκληρώσαμε, μια περίοδο επέκτασης μέσω εξαγορών. Συνεχίζοντας δυναμικά, το 2024 εστιάζουμε στην περαιτέρω βελτίωση των λειτουργικών μας επιδόσεων μέσω της ενσωμάτωσης της ΑΝΕΚ και της επίτευξης συνεργιών.»
Ενώ παράλληλα τόνισε την συνεχή αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών στον ευρύτερο τομέα της επιβατηγού ναυτιλίας και του τουρισμού, την συνέχιση υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου για την ανανέωση του στόλου και την πράσινη μετάβαση, καθώς επίσης χαρακτήρισε ως κινητήριο δύναμη στην υλοποίηση του σχεδιασμού, τους περισσότερους από 2.300 εργαζομένους του Ομίλου και την επένδυση στη διαρκή εκπαίδευσή τους με στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων συμβάλλοντας έτσι στη διαρκή βελτίωση και εξέλιξη.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου εδώ https://lnkd.in/d9eAXKBq
hashtagAtticaGroup hashtagSuperfastFerries hashtagBluestarFerries hashtagHellenicSeaways hashtagANEKLINES hashtagAfricaMoroccoLink

Παρά την συνεχόμενη γκρίνια και τις ακραίες απαιτήσεις για λήψη νέων μέτρων και κινήτρων, οι Ακτοπλοϊκές εταιρείες στο σύνολό τους την περασμένη χρονιά είχαν εντυπωσιακές επιδόσεις στην κερδοφορία τους!
Η αύξηση στην επιβατική κίνηση, μαζί και των μεταφερόμενων οχημάτων, αλλά κυρίως οι τεράστιες αυξήσεις στα εισιτήρια απογείωσαν τα κέρδη τους!
Στην αλματώδη κερδοφορία τους συνετέλεσε επίσης και η μείωση στις τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων….
Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση κερδοφορίας στην Ακτοπλοΐα είναι της μεγαλύτερης εταιρείας ATTICA GROUP, η οποία κατέγραψε ιστορικά υψηλά καθαρά κέρδη ύψους 61,2 εκατομμύρια ευρώ το 2023!!!
Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 588,3 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11%, ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν στα 126,4 εκατομμύρια ευρώ!
Τα ενοποιημένα κέρδη της εισηγμένης Ακτοπλοϊκής εταιρείας μετά από φόρους ήταν 61,2 εκατομμύρια ευρώ έναντι 17,1 σε σύγκριση με το 2022!

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...