Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Πρόεδρος Β.Ε.Π. για το νέο ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ  
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Πρόεδρος Β.Ε.Π. για το νέο ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ  

Πρόεδρος Β.Ε.Π.: Ο βιοτεχνικός κόσμος λέει ναι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, όχι σε επιπλέον βάρη στους μικρομεσαίους!

 

Ο Πρόεδρος Β.Ε.Π., Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας επεσήμανε σχετικά με το νέο κατώτατο μισθό: “Ο βιοτεχνικός κόσμος ειδικά σε μια περίοδο που “αιμορραγεί η πληγή” έλλειψης τεχνικών χεριών είναι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού. Όμως θα πρέπει να συνδυαστεί και με μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων.

 

Ο βιοτεχνικός κόσμος, οι βιοτέχνες καθημερινά βιώνουμε σοβαρό πρόβλημα στην έλλειψη προσωπικού. Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι καλοδεχούμενη και σίγουρα θα αποτελέσει κίνητρο για κάλυψη θέσεων εργασίας. Όμως πρέπει παράλληλα να έρθουν μέτρα ανακούφισης από τα βάρη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να μπει τέλος επιτέλους στην προκαταβολή φόρου κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα αλλά και στον φόρο επιτηδεύματος. Ας δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις, φορολογικά και χρηματοδοτικά να προχωρήσουν άμεσα σε νέες προσλήψεις . Όχι όμως προσθέτοντας βάρη και πάλι αλλά μέσα από ένας υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον με ουσιαστικά και βιώσιμα κίνητρα”.

 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...