Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home AGENDA “ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ” Εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

“ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ” Εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ
Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων διοργανώνει με τη σύμπραξη του Συλλόγου Ατόμων με Σ.Δ. Πάτρας ΄΄Ζωή Γλυκιά΄΄ μια διαφορετική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, στις 21 Απριλίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00 – 20.00, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο ( Καραϊσκου 104), στον Πειραιά.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση θα έχει η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι», που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας « Ζωή Γλυκιά», σε συνεργασία με την σεναριογράφο-σκηνοθέτρια Ελένη Βασιλοπούλου. Στην ταινία συμμετέχει ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης καθώς και ηθοποιοί από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Η ταινία΄΄Ζω χωρίς να σε φοβάμαι΄΄ είναι η πρώτη ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε στην Ελλάδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Στόχος των δημιουργών της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, είτε πάσχει από Διαβήτη είτε όχι. Το μήνυμα στο οποίο επικεντρώνεται η ταινία είναι πως ο Διαβήτης είναι ένας τρόπος ζωής, τον οποίο μπορούμε να τον υιοθετήσουμε, μολονότι δεν αποτελεί επιλογή μας και να ζήσουμε μαζί του με υγεία και ποιότητα στην καθημερινότητα μας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και θα σχολιάσουν διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι, μετά την προβολή της ταινίας, θα μιλήσουν για την διαφορετική καθημερινότητα του ατόμου με Σακχαρώδη Διαβήτη, για τους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να την βελτιώσουμε καθώς και πως θα φτάσουμε από τη διάγνωση στη γρήγορη αποδοχή της πάθησης για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της, τόσο την ψυχολογική όσο και την θεραπευτική. Μέσα από την ταινία αναδεικνύεται και η σημαντική αξία της αποδοχής του Διαβήτη τόσο από την οικογένεια , όσο και από το κοινωνικό περιβάλλον του πάσχοντα, καθώς και τα στερεότυπα που επικρατούν γύρω από την πάθηση του Διαβήτη και θα πρέπει να τα καταρίψουμε ή να τα διαφοροποιήσουμε.
Η συνέχεια επι της οθόνης….
Καλεσμένοι ομιλητές μας είναι η Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού, Παθολόγος – Διαβητολόγος, ο Δρ. Σταύρος Μπούσμουλας, Παθολόγος – Διαβητολόγος, η Κλινική Ψυχολόγος κα Φλωρεντία Μπακομήυτου και φυσικά η Πρόεδρος του Συλλόγου της Πάτρας ΄΄ Ζωή Γλυκιά΄΄, η κα Βάσω Γούλα, η οποία θα προλογίσει την ταινία.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκομένους.
Ελάτε να μιλήσουμε για τον Διαβήτη μας, να συζητήσουμε με τους αγαπητούς μας επιστήμονες και να δούμε πως ο νεαρός ήρωας της ταινίας. ο Ετεοκλής ( Αλέξανδρος Μπορδούμησ) βίωσε τη διάγνωση του Διαβήτη και πως ο ίδιος, η οικογένεια και το κοινωνικό του περιβάλλον έφτασαν στην αποδοχή της πάθησης και πως ήταν η ζωή του μετά την αποδοχή!
Είστε όλοι καλεσμένοι μας!
Σας περιμένουμε σε μια διαφορετική εκδήλωση που θα αγγίξει τις ψυχές μας!!!Η είσοδος είναι ελεύθερη!
Η Πρόεδρος
Γκόλφω Γεμιστού

Related Articles

Ευάγγελος Κορκίδης: Πασχαλινό…πορτοφόλι 2024

Από τον Ευάγγελο  Κορκίδη Οι τιμές στα τρόφιμα συνεχίζουν να πιέζουν τους...

Euronav: Q1 2024 Earnings Conference Call

On Wednesday 8 May, Euronav will announce its Q1 2024 earnings in...

Διεθνής Έκθεση «IDMA 2024», 2 – 4 Μαΐου – Κωνσταντινούπολη

  Κατά τις ημερομηνίες 2 – 4 Μαΐου 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθεί...

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Ημέρα της Μητέρας με συναυλία στο Πεδίον του Άρεως

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Μητέρας, διοργανώνει την Κυριακή 12...