Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ Δ.Σ.Π ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ Δ.Σ.Π ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί ήδη από το 2022, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου και της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων, διοργάνωσαν επιστημονική και ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ» την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Η Ημερίδα διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή Δικαστών, Δικηγόρων, Ακαδημαϊκών και, κυρίως, με σημαντική παρουσία φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των συμπράξεων μεταξύ της δικηγορικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και τη σημασία του διεπιστημονικού διαλόγου νομικών και οικονομολόγων στο πεδίο της Ναυτιλίας. Όπως ανέφερε, ο διεπιστημονικός διάλογος και η δημιουργία μίας κουλτούρας διεπιστημονικότητας βοηθούν στην κατανόηση και την από κοινού αντιμετώπιση των σύγχρονων επιστημονικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων σε ένα πολύπλοκο, διεθνοποιημένο και ταχύτατα εξελισσόμενο περιβάλλον.
Στην Ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Μιχαήλ Σφακιανάκης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Ιωάννης Θεοτοκάς, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Γρηγόριος Τιμαγένης, Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων και ο Ιωάννης Μαρκιανός Δανιόλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου.
Τις εργασίες συντόνισαν οι Πολυχρόνης Περιβολάρης και Γιάννης Βούτας, Αντιπρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Στην Α’ Συνεδρία με θέμα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ» προήδρευσε η Αριστέα Σινανιώτη – Μαρούδη, Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιά,  με εισηγητές τον Νικόλαο Γερασίμου, Δικηγόρο Πειραιά, Αντιπρόεδρο Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, τον Σωτήρη Θεοφάνη, Καθηγητή CITY College, University of York Europe Campus and SEERC, τον Παναγιώτη Δέγλερη, Δικηγόρο Πειραιά, Καθηγητή Frederic University of Cyprus, την Μαρία Μποϊλέ, Καθηγήτρια Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά, τον Ανδρέα Ανδρικόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή  Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά, τον Βασίλειο Ναούμ, Επίκουρο Καθηγητή  Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά. Παρέμβαση στην συνεδρία έκανε η Στεφανία – Χρυσούλα Μαρούδη Δικηγόρος Αθηνών.
Στην Β’ Συνεδρία με θέμα «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ» προήδρευσε ο Δημήτριος Χριστοδούλου, Δικηγόρος Πειραιά, Αναπληρωτής Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εισηγητές τον Αθανάσιο Μαρκάκη, Δικηγόρο Αθηνών, τον Χρήστο Τιμαγένη Δικηγόρο Πειραιά και Νέας Υόρκης και τον Νικόλαο Μαθιόπουλο Δικηγόρο Πειραιά.
Και στην Γ’ Συνεδρία με θέμα «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ» προήδρευσε ο Δευκαλίων Ρεδιάδης, Δικηγόρος Πειραιά, Γ.Γ. Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων με εισηγητές τον Πολυχρόνη Τσιρίδη Δικηγόρο Πειραιά, Επισκέπτη Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Ιωάννη Ηρειώτη, Δικηγόρο Πειραιά, Αντιπρόεδρο Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, και τον Γεώργιο Δανιήλ, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά.
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Ζέφη Δημαδάμα Γ.Γ. Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, ο Άγγελος Παντουβάκης Κοσμήτορας Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας Πανεπιστημίου Πειραιά, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, ο Ιωάννης Μαρούδης Πρόεδρος Εφετών Αθηνών, η Γκέλη Μπράμη Πρόεδρος Εφετών, η Αθανασία Βασιλάκη Πρόεδρος Εφετών, ο Γεώργιος Παντελίδης Πρόεδρος Πρωτοδικών Πειραιώς, ο Δημήτριος Γεωργακέλος Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Θεμιστοκλής Σοφός, τ.Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Α., ο Νικόλαος Τετριμίδας, Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου του Ελληνο-Ινδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και πολλά μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Πειραιάς, 16 Απριλίου 2024

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

O Πρόεδρος

 Ηλίας Ι. Κλάππας

 

 

Related Articles

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Πασχαλινές ευχές

Η Πρόεδρος & τα Μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος...

ΔΣΠ: Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ...

Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημιουργείται στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Γιάννης Μώραλης: «Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία παιδιών της πόλης...

ΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς δηλώνει τα...