Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Τ/Χ –ΚΑΤ «EXPRESS JET»στη Μήλο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Τ/Χ –ΚΑΤ «EXPRESS JET»στη Μήλο

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Τήλου από τον οικείο Αστυνομικό Σταθμό  για την ύπαρξη ατόμων σε βραχώδη περιοχή στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου στελέχη του εντόπισαν και απεγκλώβισαν συνολικά είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς, όλους καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με ασφάλεια στον λιμένα της Τήλου.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήλου από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Τ/Χ –ΚΑΤ «EXPRESS JET» σημαίας Κύπρου ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι.
Το πλοίο εκτελούσε  προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Μήλο για Φολέγανδρο, Θήρα, Νάξο, Πάρο και Μύκονο με δεκαπέντε (15) άτομα πλήρωμα και εβδομήντα τρεις (73) επιβάτες.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, διαπιστώθηκε η θραύση ενός υαλοθώρακα (τζάμι) της γέφυρας και από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου προέβησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού και μίας 34χρονης αλλοδαπής, για παράβαση του άρθρου 216 του Π.Κ. “Πλαστογραφία”, του άρθρου 217 του Π.Κ. “Πλαστογραφία πιστοποιητικών” και του Ν. 3386/2005 “Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια”.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μέσα στον περίφρακτο χώρο στο λιμάνι της Χίου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Μυτιλήνη με προορισμό τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερθέντες κατείχαν και επέδειξαν έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Χίου.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας ενημερώθηκε για την ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αλιευτικό καταφύγιο Χαλκουτσίου.
Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος ημιβυθισμένο σε βάθος περίπου 1,5 μέτρο, χωρίς επιβαίνοντες. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί στη ξηρά με μέριμνα του φορέα διαχείρισης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-72χρονου, από το λιμάνι της Αίγινα στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-73χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67 και
-78χρονης, από το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΟΥΝΑΡΑ¨ Ν.Π. 11828.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

YES FORUM: OPEN DAY / WE ARE HIRING !

Are you ready? Ανυπομονείς πως και πως για το επόμενο Open day...

PCT: Στήριξη ευάλωτων οικογενειών για τις ημέρες του Πάσχα

PCT:Στήριξη ευάλωτων οικογενειών για τις ημέρες του Πάσχα    HPCT  (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων...

Ο Υπουργός Επικρατείας σε γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς

Την Τρίτη 23Απριλίου 2024, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας, με...

Επίθεση Χούθι στο Ελληνόκτητο πλοίο Cyclades

Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση, δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλοίο που συνεχίζει...