Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εντοπισμός 06 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εντοπισμός 06 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο

Τις απογευματινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο 33χρονος χειριστής του συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να ακινητοποιηθεί.
Στη συνέχεια, μετά από υπόδειξη του, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους εντόπισε έξι (06) αλλοδαπούς στην περιοχή «ΜΕΛΙΣΣΟΒΡΑΧΑ», τους οποίους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως της Σάμου. Ακολούθως,  οι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.
Ο 33χρονος χειριστής, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών¨ και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.
*****
  Σύλληψη ενός αλλοδαπού χειριστή Τ/Χ σκάφους στη Σάμο -Διακομιδή ασθενούς
Τις απογευματινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.
Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη του 32χρονου αλλοδαπού χειριστή, ο οποίος δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει πέντε (05) αλλοδαπούς στην ακτή, βορειοανατολικά του νησιού, έναντι αμοιβής. Ο 32χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών¨, του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨ και του άρθρου 167 Π.Κ. ¨Απείθεια¨.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ¨ Ν.Ν. 62, 74χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Κερατσίνι

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον θάνατο άνδρα στη Βουλιαγμένη την 20/07/2024 – Συνέχεια...

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα νησιά

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα...

IMO III 10th Session: What’s on the agenda?

BIMCO provides an overview of the IMO Sub-committee on Implementation of IMO...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...