Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Επακούμβηση πλοίων στο Πέραμα
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επακούμβηση πλοίων στο Πέραμα

 Στις 11/05/2024, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.. 11520, κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρυμνοδέτησης του στην επισκευαστική ζώνη Περάματος, επακούμβησε σε φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στους χώρους της πλώρης τους.

            Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

 Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. όχημα στη Σαλαμίνα – Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά – Αποβίβαση ασθενούς Δ/Ξ πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Απαγόρευση απόπλου πλοίου στο Κερατσίνι – Διακομιδές ασθενών

            Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας, για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα Ε.Ι.Χ. όχημα στο λιμάνι Παλουκιών, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Τμήματος της Σαλαμίνας, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου κατέσβησε πλήρως την πυρκαγιά, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ή  υλικές ζημιές προς τρίτους.

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Ξαβερίου, για μικρής έκτασης ρύπανση από κατάλοιπα πετρελαιοειδών (περίπου 30 με 40 τ.μ.) μπροστά από τον επιβατικό σταθμό «Θεμιστοκλής», ανάμεσα σε κρουαζιερόπλοιο και τον προβλήτα, καθώς και στη γωνία του κρηπιδώματος. Η ρύπανση αντιμετωπίστηκε από ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία, ενώ ελήφθησαν δείγματα από τα σημεία της ρύπανσης προς εντοπισμό του υπαιτίου. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραι

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης για την ασθένεια αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας βοηθού θαλαμηπόλου) μέλους πληρώματος δεξαμενόπλοιου πλοίου με Ελληνική σημαία, προερχόμενο από τους Αγίους Θεοδώρους. Ο ασθενής, διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική για ιατρική περίθαλψη.

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κερατσινίου, ότι ένα πλοίο συλλογής απορριμμάτων έμεινε ακυβέρνητο βορειοδυτικά της νήσου Ψυττάλειας, λόγω εμπλοκής αντικειμένου στη προπέλα. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ XIV» Ν.Π. 12771 στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

            Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-81χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ,

-69χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Πλοίο Ελληνόκτητης εταιρείας χτύπησαν οι Χούθι

Αναδημοσίευση από τη  σελίδα της ΠΕΝΕΝ: Αυτής της ελληνόκτητης εταιρείας είναι το...

BLACK ROPE: JOIN US AT POSIDONIA 2024

JOIN US AT POSIDONIA 2024  STAND 2.558 | HALL 2 What a...

TRADING ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΡΥΠΩΝ (Live Webinar)από την UPoilTankers & Trading ltd

(Emission Trading, μεσω των χρηματιστηρίων Ρύπων ) Η εταιρία UPoilTanklers & Trading...