Τετάρτη , 24 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο Πάνος Λασκαρίδης δώρισε το πλοίο “ΠΕΡΣΕΑΣ” στο Πολεμικό Ναυτικό
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Πάνος Λασκαρίδης δώρισε το πλοίο “ΠΕΡΣΕΑΣ” στο Πολεμικό Ναυτικό

 Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νέου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Δένδιας.
Ο Υποναύαρχος ε.τ κ. Πάνος Λασκαρίδης, μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την τιμή να του απονείμει το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, προ ολίγων ημερών, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μια υπενθύμιση για το χρέος όλων των Ελλήνων προς την πατρίδα. Επίσης, τόνισε ότι ο Περσέας, μαζί με τα άλλα τρία ΠΓΥ, τον Άτλαντα, τον Ηρακλή και τον Αίαντα, αποτελούν μια ισχυρή τετράδα που προσφέρει στον στόλο αυξημένες δυνατότητες ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ελληνικό στόλο, ο οποίος έχει καταφέρει να ανταποκριθεί σε κάθε συνθήκη, καθώς και στις ιδιαίτερα αυξημένες ευθύνες που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
Κλείνοντας, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ηγεσίες του Ναυτικού των τελευταίων ετών, αναφέρθηκε στην οικογένειά του και τους φίλους και συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια και ευχήθηκε στον Περσέα ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια.

 

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης και ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΠΓΥ-ΕΕ) ΠΕΡΣΕΑΣ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το πλοίο αποτελεί δωρεά προς το ΠΝ του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη»,

εφοπλιστή και Υποναυάρχου ε.τ. κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Ανάδοχος του ΠΓΥ-ΕΕ ΠΕΡΣΕΑΣ ήταν η Δόκιμος Υπαξιωματικός ΣΜΥΝ (Τ/ΠΜ) 3ης Τάξης Κωνσταντίνα Μπογδανάκη.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, μέλη του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΣ και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κ.κ. Κωνσταντίνος, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΑΣ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΠΝ, μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Η νέα Μονάδα θα αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

 

 

Related Articles

Η MEGA BROKERS ζητά συνεργάτες

Θέλεις να αυξήσεις τα έσοδα του ασφαλιστικού σου γραφείου, δουλεύοντας λιγότερες ώρες;...

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

Επικαιρότητα 22ης Ιουλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 22 Ιουλίου 1943: Η μεγαλειώδης αντικατοχική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας...

Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Κερατσίνι

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον θάνατο άνδρα στη Βουλιαγμένη την 20/07/2024 – Συνέχεια...