Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Antipollution και Megatugs: Πράσινη συμμαχία για την προστασία του περιβάλλοντος με παγκόσμια εμβέλεια
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Antipollution και Megatugs: Πράσινη συμμαχία για την προστασία του περιβάλλοντος με παγκόσμια εμβέλεια

Την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον επέλεξαν οι δύο κορυφαίες εταιρίες ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ανακοινώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Μια κίνηση που όχι απλά έχει ισχυρό συμβολισμό αλλά περιγράφει την ταυτότητα της Κοινοπραξίας και αναδεικνύει την ιδιαίτερη θέση που καταλαμβάνει στο χάρτη της προστασίας του περιβάλλοντος σε διεθνές επίπεδο.

Με τίτλο «Κοινοπραξία Antipollution – Megatugs Υπηρεσίες Προστασίας Περιβάλλοντος» οι δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους εφαρμόζοντας τα υψηλότερα επιχειρησιακά πρότυπα, σύγχρονη τεχνολογία και αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και προστασίας και γίνονται συνοδοιπόροι στο μέτωπο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αντικείμενο της Κοινοπραξίας, η παροχή υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης ρύπανσης πετρελαιοειδών ή και άλλων επιβλαβών ουσιών θαλάσσιων και χερσαίων χώρων, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και η συλλογή και μεταφορά των αποβλήτων, που προκύπτουν αποκλειστικά από την αντιμετώπιση των ανωτέρω εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης, μέχρι την παράδοσή τους σε αναγνωρισμένες λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων ανάλογων υπηρεσιών που πιθανά να απαιτηθούν στο πλαίσιο επιχειρήσεων επιθαλάσσιας αρωγής και υπεράκτιων δραστηριοτήτων.

Η μεγάλη ιστορία των δύο εταιριών, ο σύγχρονος στόλος και ο τεχνολογικά άρτιος εξοπλισμός, η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως η βαθιά και εμπεριστατωμένη γνώση του αντικειμένου, αποτελούν τη βάση της Κοινοπραξίας και ενισχύουν το μέτωπο της προστασίας του περιβάλλοντος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου V Group Βύρων Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί απλά την έναρξη μιας συνεργασίας αλλά σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τις συζητήσεις με την Megatugs, κύριο αντικείμενο του διαλόγου αποτέλεσε η δημιουργία μιας ισχυρής ασπίδας πρόληψης και αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, ψηφιακή τεχνολογία και ESG πρότυπα» ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Antipollution, κος Δημήτρης Δράκος, προσέθεσε: «Είμαι βέβαιος πως η συνεργασία με την Megatugs θα αποτελέσει ένα διεθνές παράδειγμα καλής πρακτικής και θα ενισχύσει τις κοινές μας προσπάθειες για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της Megatugs Salvage & Towage κος. Παύλος Ξηραδάκης δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σημερινή ημέρα, καθώς αποτελεί την ολοκλήρωση μιας περιόδου εντατικής προετοιμασίας και την έναρξη μιας σημαντικής συμμαχίας δύο εταιρειών οι οποίες έχουν ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία σε πολύ σημαντικά περιστατικά ναυτικών ατυχημάτων. Είμαι βέβαιος πως η πολυετής εμπειρία της εταιρίας μας, η δύναμη του στόλου και του εξοπλισμού όπως και ο σύγχρονος τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας μας θα συμβάλει το μέγιστο στην επιτυχία της Κοινοπραξίας, μιας Κοινοπραξίας που γίνεται πράξη την πλέον κατάλληλη στιγμή αφού η προστασία του περιβάλλοντος είναι πιο επίκαιρη και επιτακτική από ποτέ».

H Κοινοπραξία των δύο εταιριών δεν αποτελεί απλά μια εταιρική συμφωνία αλλά δίνει ένα ηχηρό παράδειγμα με πολλαπλά μηνύματα, δείχνοντας πως η προστασία του περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη απαιτούν πνεύμα εταιρικής ομοψυχίας και παραγωγικής συνεργασίας.

πηγή Newmoney.gr

Antipollution SA and MEGATUGS Salvage & Towage

The two leading hashtag#Greek companies hashtag#join forces by implementing the highest operational hashtag#standards, modern hashtag#technology and strict hashtag#safety and protection hashtag#protocols to hashtag#safeguard the hashtag#environment.

 

The companies chose hashtag#World_Environment_Day to hashtag#unite their hashtag#powers and announce their hashtag#collaboration.

This move not only holds strong hashtag#symbolism but also describes the hashtag#identity of the hashtag#Consortium and hashtag#highlights its special hashtag#position on the hashtag#global_environmental_protection map.

The hashtag#Consortium of the two companies is not just a corporate hashtag#agreement but sets a strong hashtag#example with multiple hashtag#messages, demonstrating that hashtag#environmental_protection and hashtag#green_development require a spirit of hashtag#corporate_unity and hashtag#productive_collaboration.

Antipollution S. A. is the leading Greek Company in the field of Port Reception Facilities
Τοπική επιχείρηση
Ακτή Μιαούλη 57, Peiraiá, Greece
+30 21 0429 2426
info@antipollution.com
antipollution.com

Related Articles

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Τρίτη...

Panos Kirnidis: In Posidonia 2024 we re-emphasised our commitment to connecting with ship owners

Posidonia Events 2024 broke all previous attendance records and was deemed a tremendous...

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v Myrsini with Cobelfret S.A.

ATHENS, GREECE, June 14, 2024 – Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the...