Τρίτη , 29 Σεπτέμβριος 2026
Home SLIDER ΔΣΠ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
SLIDERΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΣΠ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Δημοσιευμένο από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Ηλία Ι. Κλάππα

«Η πρόταση του κυβερνητικού βουλευτή Θ.Πλεύρη για ποινικοποίηση της λέξης “μπάτσος” αναδεικνύει δύο ιδιαιτέρως προβληματικά θέματα.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ, εδώ δεν πρόκειται για πρόταση νομοθέτησης χάριν της -εντέχνως δημιουργηθείσας- επικαιρότητας, αλλά για νομικώς ανεπίτρεπτη προσπάθεια εργαλειοποίησης του ποινικού δικαίου με ιδεολογικο-πολιτικά κίνητρα.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ εξίσου προβληματικό ζήτημα είναι η παρατηρούμενη στην περίπτωση αυτή σύγχυση της βουλευτικής εντολής με τη δικηγορική εντολή, καθώς ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι πληρεξούσιος δικηγόρος σωματείων αστυνομικών υπαλλήλων.

Ο βουλευτής με την καθιερωθείσα στο Σύνταγμα “εντολή αντιπροσωπείας” συμμετέχει στη νομοθετική εξουσία αντιπροσωπεύοντας το έθνος.

Με τη συμμετοχή του στην άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας οφείλει να διατηρεί την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ του, ΔΕΝ αντιπροσωπεύει συγκεκριμένους εκλογείς και, πολύ περισσότερο, ΔΕΝ πρέπει να αντιπροσωπεύει συγκεκριμένους εντολείς.»

Related Articles

Ο Δήμος Πειραιά ενισχύει τις νευραλγικές του υπηρεσίες με 18 νέα οχήματα

Νέα «εργαλεία» στη μάχη της καθημερινότητας απέκτησε ο Δήμος Πειραιά, ενισχύοντας τον...

THE MASS CODE IS SOON TO BE A MANDATORY INSTRUMENT WITHIN THE INTERNATIONAL SHIPPING INDUSTRY

Authored by Nicholas G. Gerassimou The recent approval by the IMO of...

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ -Ποιά η ποινή για τους παραβάτες

                    ΟΔΗΓΟΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...