Τετάρτη , 4 Νοέμβριος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Στη Σάμο ο ΥΝΑΝΠ για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Σάμου
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στη Σάμο ο ΥΝΑΝΠ για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Σάμου

αύριο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Σάμου
 

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης θα μεταβεί αύριο στη Σάμο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Σάμου (1824).

Ο κ. Στυλιανίδης, θα παραστεί το πρωί στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Πυθαγορείου. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη, ως απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους όσους “έπεσαν υπέρ Πατρίδος” το 1824.

Στη συνέχεια, θα παρακολουθήσει παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος”.

Κατά την παραμονή του στο νησί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα επισκεφθεί τη Λιμενική Αρχή της Σάμου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και να ενημερωθεί για την δραστηριότητα του Λιμεναρχείου.

Ο Υπουργός θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη.

—
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Hellenic Shipbrokers Association: Webinar «ELECTRONIC BILLS OF LADING EU-ETS/ FUELEU»

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO   Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο επιμορφωτικό σεμινάριο...

St’ Nicholas Business Club:Εορτασμός τριών ετών επιτυχημένης λειτουργίας-Βραβεύσεις

Η εκδήλωση του St’ Nicholas Business Club για τον εορτασμό των τριών...

St’ Nicholas Business Club – Eορτασμός τριών ετών λειτουργίας του Club

Η εκδήλωση του St’ Nicholas Business Club για τον εορτασμό των τριών...

NICOLAS BORNOZIS – CAPITAL LINK – Honored with the AHEPA Delphi Award at the 10th Annual Delphi Gala

NICOLAS BORNOZIS – CAPITAL LINK – Honored with the AHEPA Delphi Award...