Τετάρτη , 29 Ιούλιος 2026
Home AGENDA ΙΩΝΙΑ Πύλη στον Χρόνο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024|Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΙΩΝΙΑ Πύλη στον Χρόνο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024|Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η AHEPA Hellas και τα Τμήματα HJ 09 ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του Πειραιά & HJ 38 ΦΑΛΗΡΕΥΣ του Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά παρουσιάζουν το νέο, βραβευμένο μουσικό έργο ΙΩΝΙΑ – ΠΥΛΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, στις 21 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική, ιστορική, συναισθηματική διαδρομή που ξεκινάει από την Μικρασία το 1922, με την καταστροφή και τις καταλυτικές αλλαγές της χώρας μας και καταλήγει στο σήμερα, στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο μουσικό ταξίδι στην καρδιά και την ταυτότητά μας, που πρωτοπαρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Ηρώδειο τον Οκτώβριο του 23.
Το έργο αποτελείται από 23 ολοκαίνουργια τραγούδια, με μικρά αφηγηματικά κείμενα ανάμεσά τους, που μας μεταφέρουν από το δράμα και την καταστροφή των προγόνων μας, στα επιτεύγματα και τις δημιουργίες τους, στην διαμόρφωση της πατρίδας μας.
Ένα μοντέρνο, διαφορετικό, αντιπολεμικό έργο, που μας οδηγεί στην γνώση και την ενσυναίσθηση.

 

Η ΙΩΝΙΑ-ΠΥΛΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ αποτελείται από τέσσερα μέρη

  • Στο πρώτο μέρος αναφέρεται ο τρόπος ζωής που είχε αναπτυχθεί στην Μικρασία, στις πολιτιστικές και οικονομικές επιτυχίες.
  • Στο δεύτερο μέρος ζούμε και νοιώθουμε τον πόλεμο, την ήττα, την καταστροφή, τις ολέθριες συνέπειες για εκατομμύρια Έλληνες.
  • Στο τρίτο μέρος ακολουθούμε την οδυνηρή πορεία και τα συναισθήματα των προσφύγων, τον αγώνα τους για να βρεθεί τρόπος και τόπος επιβίωσης.
  • Στο τέταρτο μέρος περιγράφεται η ενσωμάτωση των κατατρεγμένων στην ντόπια κοινωνία, οι προσπάθειες, τα προβλήματα και η δημιουργία της νέας Ελλάδας.

Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Διεύθυνση ορχήστρας: Θάνος Γεωργούλας
Στίχοι, Κείμενα, Αφήγηση: Κώστας Τερζάκης

Ερμηνεύουν
Λένα Αλκαίου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιάννης Κούτρας, Δήμητρα Σταθοπούλου, Ανδρέας Λάφης.

Μαζί τους, επταμελής ορχήστρα, η Δημοτική Χορωδία Νέας Σμύρνης και η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου.

Ο κος Γεωργουλάς αναφέρει:

«Ο Πειραιάς με το υπέροχο Βεάκειό του, αποτελεί σημαντικό και απαραίτητο σταθμό για το νέο μουσικό έργο ΙΩΝΙΑ, αφού ο Πειραιάς υπήρξε η βασική θαλάσσια πύλη εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

Και στον ίδιο τον Πειραιά αλλά και σε πολύ κοντινές του περιοχές, δημιουργήθηκαν συνοικίες και ολόκληρα προάστεια όπου κατοίκησαν και μεγαλούργησαν οι πρόγονοί μας. Δραπετσώνα, Νίκαια, Κερατσίνι, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Κορυδαλλός….

Είναι τιμή μας και χρέος μας να παρουσιάσουμε στο Βεάκειο αυτήν την δυναμική συναυλία σταθμό για την μνήμη,την υπερηφάνεια και τις θυσίες εκατομμυρίων ξεριζωμένων Ελλήνων. Έναν ύμνο για την αξία της ζωής,της ειρήνης, της αγάπης και την δύναμη της επιβίωσης και της αλληλεγγύης.»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
– online: www.ticketservices.gr
– τηλεφωνικά: 2107234567
– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
AHEPA HELLAS
ΑΦΜ: 997167702
ΔΟΥ: ΙB Αθηνών
ΕΔΡΑ: Ζαλοκώστα 8, Αθήνα 106 71

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

https://www.ticketservices.gr/event/veakeio-ionia-pyli-sto-xrono/?lang=el

 

Related Articles

Δώδεκα μικρές ιστορίες Ανακαλύψτε τη νέα ηλεκτρονική έκδοση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζει τη νέα ηλεκτρονική έκδοση «Δώδεκα μικρές φανταστικές...

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς συνεχάρη τις μαθήτριες και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ.Π. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού...

Η Δραπετσώνα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα – Ενθρόνιση Ιεράς Εικόνος του Αγίου

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέστηκε χθες Κυριακή 26 και...

ΕΒΕΠ-Ενημερωτική ημερίδα:«Το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής»

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα...