Κυριακή , 12 Ιούλιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση της CLIA με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση της CLIA με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Δήλωση της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) σχετικά με τη συνάντηση της CLIA με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στις 22 Οκτωβρίου 2024

 

Η συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράμμισε την αμοιβαία δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

 

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ευκαιρία που είχαμε να συμμετάσχουμε σε μια εποικοδομητική συζήτηση για τον τρόπο της συνεργασίας μας, ως μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης με στόχο τον υπεύθυνο τουρισμό, που θα βελτιώσει τόσο την εμπειρία των επισκεπτών όσο και των τοπικών κοινωνιών.

 

Προσβλέπουμε στη συνέχιση του διαλόγου μας με τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας για τη διερεύνηση πρακτικών λύσεων στη διαχείριση του τουρισμού.

 

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)

HCLIA συνιστά τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εμπορική ένωση πλοιοκτητών κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντας μια ενιαία φωνή και έναν κορυφαίο θεσμικό φορέα για την παγκόσμια κοινότητα της κρουαζιέρας. Εκ μέρους των μελών και των συνεργατών του, ο Οργανισμός υποστηρίζει πολιτικές και πρακτικές που προωθούν ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων και θετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες για εκατομμύρια ταξιδιώτες που κάνουν κρουαζιέρες ετησίως. Φέτος προβλέπεται ότι θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα 35,7 εκατ. επιβάτες παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019. Η Κοινότητα της CLIA περιλαμβάνει τις πιο αναγνωρισμένες εταιρίες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, καθώς επίσης και μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας από τους τομείς των λιμένων και προορισμών, της κατασκευής πλοίων, των προμηθειών και επιχειρηματικών υπηρεσιών. Σήμερα, ο στόλος των μελών της CLIA απαριθμεί 303 κρουαζιερόπλοια συνολικής χωρητικότητας 635.000 κλινών τα οποία λειτουργούν 45 εταιρείες κρουαζιέρας-μέλη, αντιπροσωπεύοντας το 90% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας κρουαζιερόπλοιων. Τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού παγκοσμίως βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, με περιφερειακά γραφεία στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Για πρόσθετες πληροφορίες επισκεφθείτε τις διευθύνσεις https://cruising.org ή https://europe.cruising.org.

 

Related Articles

Κικίλιας από τους Παξούς: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής του νησιού»

Τον νέο Επιβατικό Σταθμό Παξών εγκαινίασε την Τρίτη ο Υπουργός Ναυτιλίας και...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Δ/Ρ – ΚΑΤ στον Πειραιά

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πειραιά από τον...

Επικαιρότητα 6ης Ιουλίου

ΕΘΝΙΚΑ Η Ελλάδα μπροστά στην τέλεια καταιγίδα – Λιγότερες από 60.000 γεννήσεις,...

ECSA: Ποιος λαμβάνει τα δισεκατομμύρια άνθρακα του ETS της ναυτιλίας; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει

(www.MaritimeCyprus.com)  Ποιος λαμβάνει τα δισεκατομμύρια του ETS της ναυτιλίας; Νέα μελέτη αποκαλύπτει πού...