Σάββατο , 18 Απρίλιος 2026
Home SLIDER Εκδήλωση για τα 120 χρόνια του ΕΒΕΠ στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας
SLIDERΠΕΙΡΑΙΑΣ

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια του ΕΒΕΠ στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε χθες η επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 120 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στο ιστορικό Μέγαρο του Επιμελητηρίου, συγκεντρώνοντας πλήθος επιχειρηματιών, εκπροσώπων της πολιτείας, θεσμικών, παραγωγικών, επιστημονικών φορέων και μελών της τοπικής κοινωνίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Α.Ε. πρέσβεις της Αλγερίας, Zaina Benhabouche και του Μεξικού, Alejandro Garcia Moreno, πλαισιωμένοι από στελέχη των διπλωματικών τους αποστολών, υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης,

άνοιξε την εκδήλωση με θερμό καλωσόρισμα των παριστάμενων, ακολουθεί η ομιλία του:

«Το Ε.Β.Ε.Π. γιορτάζει τα 120 χρόνια του, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Ημερών Θάλασσας 2025. Το Ε.Β.Ε.Π., που αποτελεί θεμέλιο λίθο της επιχειρηματικής ζωής του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και όχι μόνο, και προάγοντας τις σχέσεις με διεθνείς αγορές και οργανισμούς. Ο εορτασμός των 120 χρόνων του Ε.Β.Ε.Π. μπορεί να είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η ιστορία του, αλλά και ευκαιρία να θέσει τους στόχους του για το μέλλον, ενισχύοντας τον ρόλο του στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος, Βασίλης Κορκίδης, στον χαιρετισμό του.

 

και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης,

εξήρε το έργο του Επιμελητηρίου και των παραγόντων του, ανά τα χρόνια, ανακοινώνοντας παράλληλα την ένταξη του ιστορικού κτιρίου στην ΟΧΕ, για την προσαρμογή του στις νέες βιοκλιματικές παραμέτρους που θα το καταστήσουν «πράσινο».

Οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής, Αλεξάνδρα Πάλλη – Γιαννακοπούλου και Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, αναφέρθηκαν στη συμβολή του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη του επιχειρείν και, γενικότερα, της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας 2025» του Δήμου Πειραιά, χαιρετισμό απηύθυναν οι πρυτάνεις του ΠΑ.ΠΕΙ., Μιχάλης Σφακιανάκης, και του ΠΑ.Δ.Α., Παναγιώτης Καλδής, ενώ ειδική αναφορά έγινε στις επαγγελματικές προοπτικές των νέων στον χώρο της ναυτιλίας, από τον καθηγητή και πρόεδρο του ναυτιλιακού τμήματος του ΠΑ.ΠΕΙ., Γιάννη Θεοτοκά,

και τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α., Γεώργιο Λιβανό. Το Επιμελητήριο, συνεχίζοντας την καθιερωμένη πλέον ετήσια βράβευση των πρώτων εισαχθέντων φοιτητών στα τμήματα Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. και Ναυπηγών Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α., για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, βραβεύτηκε η πρώτη εισαχθείσα στο τμήμα του ΠΑ.ΠΕΙ., Κατερίνα-Άννα Πλατυκέλη, από τον Δήμαρχο της πόλης μας, Ιωάννη Μώραλη, και η πρώτη εισαχθείσα στο τμήμα του ΠΑ.Δ.Α., Ελένη Μαγγανά, από την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου.

Η λαμπρή πορεία και πολύτιμη συμβολή του Επιμελητηρίου, από της δημιουργίας του ως και σήμερα, παρουσιάστηκε με ολιγόλεπτο βίντεο και αναφορές στα σημεία κλειδιά της διαδρομής του. Το Ε.Β.Ε.Π., συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης του Πειραιά, στήριξε τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ με θέμα «Διαδρομές με τα Αγάλματα, τις Προτομές και τα Μνημεία του Πειραιά», το οποίο και παρουσιάστηκε κλείνοντας την εκδήλωση μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα εορταστικό, στο οποίο συνέβαλε το μουσικό διάλειμμα των τενόρων «The Three Tenors Project». Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων και των δημοσιογράφων, στην Επιχειρηματική Λέσχη του Ε.Β.Ε.Π.

Ο φακός μας συνέλαβε τους: Ελένη και Κωνσταντίνο Κορωνάκη εταιρεία D.KORONAKIS S.A. , Εμμανουήλ Χριστόπουλος  (PLANET FRUITS) μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΠ και μέλος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ευάγγελο Κορκίδη (S KORKIDIS BROS) μέλος  ΕΒΕΠ  Εμπορικού  Συλλόγου Πειραιώς, Αντιπρόεδρος ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

Η Διοικήτρια του ΝΑΤ κυρία Γεωργία Μανιάτη

 

Ο Α΄Αντιπρόεδρος ΣΒΑΠ κ. Νίκος Καραγεωργίου,

 

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ  ΕΝ  ΕΛΛΑΔΙ, Από αριστερά ο Διευθυντής κ. Ανακρέων Ματαράγκας, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Βενιέρης

 

Κλαίρη Παπά ιστολόγιο Piraeus365.gr  και η μασκώτ του Δήμου Πειραιά για τις ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ , ο Ζαχαρίας.

Related Articles

ΕΒΕΠ: «Προειδοποιητικό σήμα για τριπλή πίεση στον πληθωρισμό»

“Γραφείο Τύπου Προέδρου Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλη Κορκίδη” Ο πληθωρισμός επέστρεψε δριμύτερος, μέσω...

Περιοδεία στα έργα ανάπλασης επί της οδού Κλεισόβης

ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες Η παράταξή μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον...

ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ: Εορτασμός στις 17 Απριλίου-Διαδρομή Λιτανείας Ιεράς Εικόνας

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου Tην Παρασκευή (17/04) της Διακαινησίμου, εορτάζουν οι...